Recensie: Black Label Society – Doom Crew Inc.

 

Black Label Society - Doom Crew Inc.

Black Label Society – Doom Crew Inc.
Format: CD – LP / Label: Spinefarm Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Na drie jaar is er dan eindelijk weer een album van de band Black Label Society uit Los Angeles. Gitarist Zakk Wylde is in de tussentijd vrij druk geweest met zijn Zakk Sabbath project, je raadt het al, een eerbetoon aan Black Sabbath.
De inmiddels voormalige gitarist uit de Ozzy Osbourne Band laat met dit inmiddels elfde Black Label Society album horen dat de band nog steeds genadeloos kan rocken.

De band bestaat, naast Zakk Wylde (zang, gitaar), uit Dario Lorina (gitaar), John De Servio (bas) en Jeff Fabb (drums).

Het album opent met zeer intieme klanken in Set You Free, die al snel aan flarden geragd worden door zwaar ploegend en donkere gitaarriffs. Mede door Zakk’s zang doet dit nummer enorm aan Black Sabbath denken en daar is uiteraard totaal niets mis mee!

Destroy & Conquer stuitert zwaar groovend verder met funky harde riffs, die het nummer een stuwend pompend geluid geven. Ook You Made Me Want To Live is een log pompende rocker met een donker geluid.

Dan is het tijd voor een ballad. Forever And A Day is een heerlijk zacht zwevend nummer met een prima, snoeiharde, gitaarsolo. Ruins opent met schurende gitaarklanken, die haast didgeridoo-achtig aandoen en gaat verder als een verpletterend donker Sabbath-achtig nummer.

Forsaken is funky maar dan wel van het super log voortploegende soort. Gospel Of Lies klinkt naargeestig donker gevolgd door het rauw groovende Shelter Me.

De gevoelige kant van de band is te horen in de pianoballad Love Reign Down, die zeer breekbaar klinkt met de nodige Guns N’ Roses invloeden. Gather All My Sins opent met bluesy gitaarwerk om vervolgens weer genadeloos donker door te beuken.

De afsluiter is Farewell Ballad en die titel doet zijn naam alle eer aan in een Guns N’ Roses-achtige ballad.

De metal liefhebbers zullen, net zoals ik, smullen van dit prima spijkerharde album!

Tracklisting:
01. Set You Free
02. Destroy & Conquer
03. You Made Me Want To Live
04. Forever And A Day
05. End Of Days
06. Ruins
07. Forsaken
08. Love Reign Down
09. Gospel Of Lies
10. Shelter Me
11. Gather All My Sins
12. Farewell Ballad

Website: http://blacklabelsociety.net/