Bipolar – Bipolar 
Format: 7″.white vinyl EP / Label: Slovenly Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Mocht je vergeten zijn hoe punk oorspronkelijk klonk, dan gaat deze E.P. van het duo Bipolar je daar gegarandeerd bij helpen. Op de vier nummers van de EP hoor je namelijk ontzettend smerig raggende punk met een flink klodder garagepunk.

Het duo Pouya en Obash komt oorspronkelijk uit Teheran, Iran, en verblijft momenteel in Brooklyn.

Pouya zou bij de punkliefhebbers bekend kunnen zijn als toetsenist van the Spit.

Op deze EP worden ze bijgestaan door de synthesizer van Kayla (van the Othermen) en ene Ethan op drums.

De EP start met Depression, dat opent met sinistere Suicide-achtige synthesizerklanken maar al snel losbarst in een stuiterend garagepunk nummer met bijtende fuzz gitaarriffs en teksten, die er uitgespuugd worden. Bipolar blijkt depressief van het sociale soort te zijn. Dat blijkt uit een tekst als “I wish I was dead, to say I’m selfish you now that’s not true…I wish you were dead too”!

Virus is een nummer dat geheel in deze tijd past. Toepasselijk smerig met een smerig grommend geluid. Het virus blijkt net zo eng te zijn als Corona. “you can’t see me, I’m out there in the crowd, I’ve been waiting for you”.

Ik ben door dit virus besmet en verdom het om een vaccin te gaan halen!

Fist Fight is een agressief  raggend, no nonsense punknummer en de afsluiter, Sad Clown, start met een toespraak uit Iran, die vakkundig de nek om wordt gedraaid door de heftig zoemende garagepunk van het duo.

Deze EP van Bipolar is ongelooflijk smerig, rauw en , dus, lekker!

https://www.youtube.com/watch?v=QHu56ax8u0E