Recensie: Bacon Fat Louis – BFL #3

Bacon Fat Louis – BFL #3
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het Nederlandse bluestrio Bacon Fat Louis, uit de omgeving van Ommen, heeft in korte tijd al een behoorlijke indruk gemaakt in de bluesscene. Niet alleen door hun muziek maar ook door de vormgeving van hun releases. Zo was het vorige album ‘The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan’ voorzien van een prachtig boekwerk.

Hun nieuwe album ‘BFL #3′ heeft een ‘bluesoverlijdens kalender’ als bijlage.

Maar het is vooral de muziek, die bij Bo Hudson (cigar box gitaar, zang), Harp Attack Pete (harmonica, percussie, zang) en Big Kick Rick (drums, percussie) indruk maakt.

We hebben het dan over smerige, rauwe bluesmuziek waarin de band rijkelijk put uit invloeden als R.L. Burnside, Jack White en Son House.

Het album opent rauw en zwiepend met Trouble. Een supersmerig bluesnummer met rauw raggende gitaarriffs en stuwende drums.

All Your Love is daarna een luie en broeierige shuffle waarin de kermende harmonica van Harp Attack Pete een voorname rol speelt in een nummer dat klinkt als een mix van The Red Devils en R.L. Burnside.

Vervolgens is Wait And See een messcherpe gore bluesrocker met een gemeen zwiepende slide en een onweerstaanbaar wild ritme. In Gotta Bleed sluipen wat ‘Boom Boom’ invloeden binnen waardoor een broeierig en venijnig nummer ontstaat.

It Won’t Be Easy is loom pompend en vooral smerig funky. What’s The Matter With Me gaat zwaar zoemend van start en ontwikkelt zich tot een “whoohoo!” groover.

Het album wordt afgesloten door een tweetal hoekig pompende rockers, Legends en On My Demand met in beide gevallen Harp Attack Pete op zijn rauw brullende harmonica.

Bacon Fat Louis overtuigt wederom op een zeer rauwe en smerige blues wijze.

Tracks:
01. Trouble
02. All Your Love
03. Wait And See
04. Gotta Bleed
05. It Won’t Be Easy
06. What’s The Matter With Me
07. Legends
08. On My Demand

Website: https://www.baconfatlouis.nl/