Avon & Waxy – Desert Fest Volume 6
Format: Vinyl 7” single / Label: H42 Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dit jaar zou de zesde editie van het Londense Desert Fest festival plaatsvinden. Een festival vol woestijnrock en stoner rock. En elk jaar komt er dan een single uit met hierop artiesten, die op de editie van het betreffende jaar optreden.

Editie 2020 is om bekende redenen helaas verschoven naar volgend jaar. Gelukkig hebben we de single nog!

Dit keer met twee Amerikaanse bands. De eerste, Avon, uit Californië, is het beste als woestijnrock band te kwalificeren. Het gaat in Man Of Medan namelijk om een zeer loom en broeierig nummer met een flinke hoeveelheid psychedelica. In het nummer lijkt het alsof the Queens Of The Stone Age vocaal worden bijgestaan door Crosby Stills Nash & Young met een zeer indrukwekkend resultaat. Uiteraard zit het nummer ook vol met schurende en snijdende gitaren.
De tweede Amerikaanse band Waxy zit meer in de stoner rock hoek. Maar ook hier hoef je geen standaard stoner te verwachten. Dit zeer zwaar fuzzende nummer is voorzien van psychedelische dromerige zang en een af en toe opgewekt geluid door het vrolijke handgeklap. Ook hier ontbreken de naargeestig schurende gitaren niet.

Avon en Waxy zijn twee prima bands, die nu al veel beloven voor de zesde editie van het Desert Fest album in 2021!!! Het gaat hier om een gelimiteerde uitgave dus ik zou de single snel bij je platenzaak bestellen!

Tracklist:
01. Avon: Man Of Medan
02. Waxy: It’s No Mistake

Website: H42 Records