++++Arthur Adams - Here To Make You Feel Good

Arthur Adams – Here To Make You Feel Good
Format: CD – Digital / Label: Cleopatra Blues
Releasedatum: 19 juli 2019

Tekst: Peter Marinus

Hij is inmiddels 76 jaar maar zanger-gitarist Arthur Adams weet nog steeds van geen ophouden! Deze artiest uit Medan, Tennessee, mag gerust als zeer veelzijdig bestempeld worden. Hij zat in de 60’s onder meer in de band van Jimmy Beck en bracht al zeven soloalbums uit die varieerden van funky tot bluesy. Daarnaast was hij ook nog lid van The Crusaders en, als bassist, van de band van Nina Simone. Ook was hij als studiomuzikant te vinden op albums van onder meer Quincy Jones, James Taylor, Bonnie Raitt en B.B. King.

Album acht is nu uitgekomen waarop Arthur omringd wordt door een aantal topmuzikanten zoals James Gadson (drums), Reggie McBride (bas), Hense Powell (toetsen), Ronnie Laws (saxofoon), Lee Thornberg (trompet), Lester Lovett (trompet) en Bill Bergman (saxofoon).

Op zijn nieuwste album ligt de focus duidelijk op de soulmuziek. De meer weldadige, mellow soul waarbij je moet gaan denken aan het geluid van The Crusaders, Bill Withers of Bobby Womack. Arthur’s harde bijtende gitaargeluid blijft er echter voor zorgen dat de blueselementen op het hele album aanwezig blijven.

Zo opent het album met de jazzy funk van Tear The House Down, een nummer dat duidelijk in The Crusaders hoek thuishoort. Door Arthur’s soulvolle zang zijn de Withers/Womack invloeden duidelijk hoorbaar.
Full Of Fire is daarna een opgewekt swingend soulnummer met een fris uptempo geluid met wederom bluesy gitaarinjecties. Sweet Spot is een weldadig Bill Withers-achtig soulnummer, loom groovend, met weelderige (syn?) strijkers en aan Clapton herinnerend gitaarwerk. Ook het loom deinende Pretty Lady doet aan het “mellow soul” geluid van Bill Withers denken.
De intieme soul van de ballad Forgive Me zal voor de bluesliefhebbers wellicht iets te gepolijst zijn maar de soulliefhebbers zullen van dit nummer smullen! Het zacht funkende Gonna Make Some Money doet terugdenken aan de tijd dat B.B. King samen met The Crusaders albums opnam. Na de wederom Bill Withers-achtige soul van Enjoy Each Moment gaat Arthur op de bluestoer met de slowblues By Myself. Een nummer in de stijl van de oude meester B.B. King, dus met hard priemend gitaarwerk.
Het blijft bluesy in het funky swingende Here To Make You Feel Good. Een lekker stuwend nummer met een constant aanwezige bluesgitaar. Gezien de kale kop van Arthur is de afsluiter Little Dab’ll Do Ya een hilarisch nummer aangezien dit nummer ook als een jingle voor Brylcreem gebruikt werd. Een lui stotend funky, instrumentaal, bluesnummer met hard brandend gitaarspel van Arthur.
Arthur Adams bewijst met zijn nieuwe album nogmaals zijn veelzijdigheid. Een heerlijk album dat vooral bij soulliefhebbers in de smaak zal vallen!

https://www.youtube.com/watch?v=x_gxhLUKZ6U

Tracklist:
01. Tear The House Down
02. Full Of Fire
03. Sweet Spot
04. Pretty Lady
05. Forgive Me
06. Gonna Make Some Money
07. Enjoy Each Moment
08. By Myself
09. Here To Make You Feel Good
10. Little Dab’ll Do Ya

Website: Arthur Adams Band