Annie & Rod Capps - When They Fall
Format: CD - Digital / Label: Yellow Room Records
Releasedatum: 18 Oktober 2019 

 Tekst: Paul Op den Kamp

Soms zijn er van die stemmen die je direct de muziek intrekken. Een bepaalde manier van zingen en klankkleur die haast hypnotiseert en betoverd. De kraakheldere alt van Annie Capps valt meteen op. Als een magische spreuk dwarrelen de teksten boven de muziek uit. Een stem die ook hoopvol en troostend zou klinken als ze het telefoonboek zou vertolken.

Annie en Rod Capps vormen sinds 1982 een duo, op zowel persoonlijk als muzikaal gebied. Dit nieuwe ‘When They Fall’ is album nummer zes. Qua stijl is het een originele mix van bluegrass, jazz, folk en een vleugje rock. Wat betreft waarover ze zingen noemen ze in hun bio het volgende: songs about broken things and poignant little ponderings delivered with a rootsy vibe, a touch of twang, and soulful groove.” Zeg maar, het moment waarop je na een gebroken hart beseft dat het leven niet alleen maar ellendig is. De dagen waarop na pijn en verdriet die ellendige gevoelens langzaam weg zakken. Je leert langzaam weer dat mooie en goede gebeurtenissen weer in het verschiet liggen. Het album is kortom een vrolijk feest van Django Reinhardt-achtig gitaarwerk met hier en daar serene emoties.

Een bescheiden album met mooie liedjes. De remedie op slechte, regenachtige dagen waar alles verkeerd lijkt te gaan. Een muzikale ‘happy pill’ die weer doet beseffen dat er altijd een oplossing is voor een probleem. De helende kracht van muziek samengebracht in een warme, vrolijke bubbel. Dit muzikale echtpaar is niet zo bekend maar weet het gaat hier om artiesten van formaat. Hun creativiteit kent een emotionele diepte vergelijkbaar met werk van de groten der aarden!
https://www.youtube.com/watch?v=KUdlM_-0_wE

Tracklist:
01. (What Would Do) Some Good
02. When They Fall
03. Poor Old Me
04. Beautiful Scarecrow
05. While It Lasted
06. Patience
07. Brevity
08. Myths and Miracles
09. Happy New Year
10. Walking Through
11. This Little Apple
12. Built The Fire

Website: Annie & Rod Caps