Andreas Moe - Love Fast Heal 
Format: CD / Label: Nettwerk - V2 Records
Releasedatum: 23 augustus 2019

 Tekst: Peter Marinus

De Zweedse zanger-gitarist Andreas Moe wilde eigenlijk de nieuwe Stevie Ray Vaughan worden maar zijn carriere nam een totaal andere wending. Hij werd namelijk in eerste instantie sessiegitarist, componist en producer en was te horen op releases van dance acts als Avicii, Tiesto, Hardwell en Boyzone. Uiteindelijk koos Andreas voor het singer-songwriter pad en werd hij, na twee EP’s, getekend door het Sony Music label waar in 2015 zijn debuutalbum ‘Before The Rumble Comes’ verscheen.
Het geluid van Andreas is als ontzettend aanstekelijk, en dus rete commercieel, te omschrijven. De meeste nummers klinken opgewekt en kunnen dus “feelgood” nummers genoemd worden. Dat gaat echter niet altijd op want ondanks een “feelgood” geluid schuilt er af en toe een wrange boodschap in de nummers van Andrea.

Zoals in Out Of Your Body van zijn nieuwe 4-track EP. Ook dit nummer heeft een opgewekt geluid maar handelt over het keiharde feit dat er in Zweden dagelijks vier mensen in de leeftijd tussen 15 en 25 jaar zelfmoord plegen. Andreas heeft waarschijnlijk voor een aanstekelijke melodie gekozen om een zo groot mogelijk publiek voor dit probleem te vinden.
Calling Out, de opener van de E.P. klinkt “gewoon” opgewekt en fris. Dat komt mede door het pop geluid en de sprankelende grooves, die dit nummer ook behoorlijk wat hitpotentie geven. Een nummer waardoor je in deze mistroostige dagen erg vrolijk wordt. In Mine Mine Mine zit een ontzettend aanstekelijke funky groove, die dit “feelgood” nummer onweerstaanbaar maken.
Do You Even Know is een intieme folkpop ballad in een stijl die momenteel erg in trek is. Ik zou daardoor ook niet vreemd opkijken als Andreas binnenkort de harten van menig meisje op een festival als Pinkpop weet te veroveren.

Slechts vier nummers, die echter alle vier een prima indruk achterlaten en die doen uitkijken naar het volgende album van Andreas Moe.Tracklist:
01. Calling Out
02. Mine Mine Mine
03. Do You Even Know
04. Out Of Your Body

Website: www.facebook.com/andreasmoemusic