Acid Pie – Meanwhile, Back On Planet Earth…
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Op de valreep van 2020 verschijnt er een album, dat zo maar eens het lekkerste poprock album van het jaar zou kunnen worden. Afkomstig van de band Acid Pie uit El Paso, Texas.

Deze band weet namelijk op een prima wijze punkrock/pop te vermengen met frisse popinvloeden a la the Bangles maar ook met 80’s new wave als the Undertones en Any Trouble.

Het resultaat op dit vierde album is een tiental zeer aanstekelijke nummers, die zich direkt in je hoofd nestelen.

De band bestaat uit Chuy Rivera (drum), Rolph Zehntner (zang, gitaar), Adrian Romera (zang, gitaar) en Edgar Santiesteban (bas).

In het openingsnummer van het album, Millenials Killed The Radio Stars heeft de band een zeer toegankelijk punkpop geluid, dat vergelijkbaar is met het betere werk van Green Day met heerlijke smerige gitaarriffs. Ook Dancing In The Dark pompt er lekker op los, dit keer met lichte Undertones trekjes en zeer aanstekelijke koortjes.
Het messcherp riffende Doctor Please vermengt punkrock met powerpop. In Kill Me, Darling gaat Acid Pie de kant op van de schromelijk vergeten Britse band Any Trouble
A Reason To Smile is een goed voorbeeld van de aanstekelijke pop kant van de band. Een hoekig groovend nummer met lichte reggae trekjes en een sprankelend Housemartins-achtig geluid. In Moonshine duiken zelfs lichte psychedelische Beatles invloeden op.
Hello Eloise is het prijsnummer van het album waarin je het geluid van the Cars, the Undertones, Any Trouble en zelfs the Bangles tegenkomt.

In de afsluiter Sonar kan je absoluut niet om de Undertones invloeden heen. En dat is totaal geen bezwaar want dit is een heerlijk luchtig en aanstekelijk pompend nummer.

Album nummer vier van Acid Pie zou zo maar eens de doorbraak van deze band in ons land kunnen zijn! Kopen dus!

Tracklist:
01. Millennials Killed The Radio Stars
02. Dancing In The Dark
03. Doctor Please
04. Kill Me, Darling
05. A Reason To Smile
06. You Take My Breath Away
07. Turn Me On
08. Moonshine
09. Hello Eloise
10. Sonar

Website: Acid Pie