Recensie: Abby Posner – Kisbee Ring

 

Abby Posner - Kisbee Ring - cover (300dpi)

Abby Posner – Kisbee Ring
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Abby Posner is een zeer getalenteerde artieste uit Californië. Zij is ruim 16 jaar actief en componeerde o.a. muziek voor diverse commercials, TV, films en radio. Daarnaast heeft zij ook nog haar indie-folkband Abby & The Myth.

‘Kisbee Ring’ is haar nieuwste album waarop zij vrijwel alle instrumenten zelf bespeelt. Ze wordt slechts bijgestaan door zangeres Mary Scholz, zanger Ross Newhouse en de fiddle van M’Gilvry Allen.

Abby noemt The Beatles en Nick Drake als haar voornaamste invloeden. De invloed van die laatste artiest is qua melancholie hoorbaar op haar album. Van The Beatles ben ik echter geen spoor tegengekomen.

De muziek van Abby Posner is als zeer intieme singer-songwriter muziek te omschrijven. Intiem, warm en dromerig.

Zoals te horen is in de opener, het titelnummer Kisbee Ring. Een zeer dromerig nummer met zacht groovende drums en een warme bas en piano. De zang in het intiem sprankelende Low Low Low klinkt hemels.

In Joshua Tree voegt de kristalheldere stem van Mary Scholz zich bij de intieme warme stem van Abby met een zeer intiem, tokkelend resultaat. De snijdende fiddle van M’Gilvry Allen geeft het sfeervol huilende Americana nummer Wishing Well een extra diepe laag.

De nummers op dit album hebben allemaal een melancholisch geluid, dat de ene keer fraai dromerig zweeft zoals in Fall Apart en de andere keer weldadig deint zoals in Is It Wrong.

Abby sluit het album in haar eentje, dus nog intiemer, af met Digging Corners.

Abby Posner dringt op dit album op een zeer intieme wijze je hart binnen.

Tracks:
01. Kisbee Ring
02. Low Low Low
03. Emergency Use Only
04. Joshua Tree
05. The Trilogy
06. Fall Apart
07. Blind Spots
08. Wishing Well
09. Is It Wrong
10. Digging Corners

Website: https://www.abbyposner.com/