Polly & Bruce – Acid Love
Format: CD – Vinyl – Digital
Label: Hollow Horse / Eigen Beheer
Releasedatum: 10 april 2020

‘Acid Love’ is de eerste full-length van Polly & Bruce, een act die ín 2017 ontstond tijdens het maken van de theatervoorstelling Onder Het Melkwoud. De stemmen van Sanne Samina Hanssen en Woody Veneman bleken een match en al snel groeide het gelegenheidsduo tot veel meer dan dat.

Het album bevat elf originele composities van Venem:rn. Enkele nummers komen van de succesvolle EP ‘Under Milkwood’ (Stoked Records,2018) en zijn voor het album opnieuw bewerkt en opgenomen.

De plaat opent met ‘Here Comes The Night’, een song die speciaal is geschreven voor de in2019 verschenen bioscoopfilm’ De Liefhebbers’.
Acid Love’onderzoekt de natuur, lust, overspel, maar ook de onderlinge relatie tussen Veneman en Hanssen.

Elke song staat bol van verleiding, opwinding en hunkering. Niet toevallig luistert deze verzameling als de kroniek van een aangekondigde breakup.
Muzikaal balanceert Polly & Bruce tussen alt-country en contemporary folk, maar in de muziek schemeren ook invloeden van indie en wave door.

De meeste songs op de plaat zijn geschreven in de traditie van de grote Amerikaanse songwriters.
Het album is geproduceerd door Roel Blommers (Mozes and the Firstborn) en Woody Veneman (Woody &Paul). Brian Pots (Pauw) en Thom Dubé zijn te horen als gastmuzikanten. Het artwork is verzorgd door Cleo Goossens (Mattiel,Jacco Gardner) en HeyHeydeHaas.

Tracks:
01. Here Comes The Night
02. Shadow Of A Sign
03. Keep It Dark
04. Body Builder
05. The Man Who Said No
06. Lioness Of The Dunes
07. Cowboy Kelly Catastrophe
08. Charcoal Frame Of Mind
09. Sudden Beauty
10. Straight To You
10. Acid Love

Website: Polly & Bruce