Leif de Leeuw Band – Where We’re Heading
Format: CD – Vinyl
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 28 februari 2020
Leif de Leeuw Band

De Leif de Leeuw band is een jam-band geformeerd rondom de naamgever en gitarist Leif de Leeuw. De jonge gitarist sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” (2009/2013) en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers het magazine “De Gitarist”. Hetzelfde succes geldt voor de band. In 2014 wonnen zij de “Dutch Blues Challenge” en in 2015 werden ze uitgeroepen tot “Best band 2015” door de European Blues Awards.
Ondanks deze blues-prijzen laat de band zich niet beperken door stijlen. In hun shows met uitgebreide jams komen genres zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock terug. Kenmerkend is dat ieder optreden uniek is, er is volop ruimte voor improvisatie. Een groot deel van de muziek ontstaat op het podium en is zelfs voor de muzikanten elke keer weer een verrassing. 

Leif de Leeuw en band presenteren op 28 februari in Cultuurpodium De Boerderij hun kersverse studio album! De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw is met zijn zeskoppige band een van de grootste southern jam-band sensaties van Europa. De band onderscheidt zich door adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads.

Website: Leif De Leeuw Band

Luister alvast naar hun single van dit album: