Tekst: Peter Marinus

Voorzichtig aan gaan de theaters en concertzalen weer open maar het blijft toch nog even behelpen voor der vele bands en artiesten. Nog steeds worden de artiesten hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is via optredens nog een behoorlijke opgave. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands hebben het lastig door het ontbreken van optredens. Deze tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit zowel eigen land als uit het buitenland voor.

Nouked
De Nederlandse band Nouked is een Anouk tributeband, die zowel akoestisch als elektrisch optreedt. De band heeft er goed aan gedaan om de oorspronkelijke bandnaam Noekje in te ruilen voor de huidige naam en bestaat uit Lilianne (zang), Hugo (gitaar), Frits (drums) en Henk (bas).

Website: Nouked

5 Friends
Het geluid van de progrockband Gentle Giant is nu niet bepaald de meest simpele muziek. Progrockgeluiden werden met het grootste gemak vermengd met allerlei folk invloeden.
De Italiaanse band 5 Friends weet als geen ander dit ingewikkelde geluid op een prima wijze levend te houden!

Website: www.facebook.com/5Friends5

Badness
De bandnaam verraadt het wellicht al! Hier gaat het om een prima Madness tribute band uit de UK.

Website: Badness