Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Nu gloort er een klein sprankje hoop in Nederland als de theaters en concertzalen binnenkort weer voorzichtig aan opengaan.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit zowel eigen land als uit het buitenland voor.

Tribute To The Cats Band
En in de vaderlandse popgeschiedenis mag de zogenaamde “palingsound” van the Cats uiteraard niet ontbreken. Gelukkig voor de liefhebbers van deze band is er de band Tribute To The Cats Band. Een band, die op navolgbare wijze het unieke geluid van the Cats in leven houdt.

De band bestaat uit Cees Veerman, Harmen Veerman, Thoom Veerman, Jan Veerman, Kees Plat, Nico Tol, Larry Koning, Michel de Haan en Jan Schilder.

Website: Tribute To The Cats Band

2000 Motels A Tribute To Frank Zappa
Ook het geluid van Frank Zappa heeft in Nederland een grote indruk achtergelaten. De muziek van Zappa wordt door de Nederlandse band 2000 Motels A Tribute To Frank Zappa in leven gehouden.
De band komt uit Noord-Holland en bestaat uit Rob Brons (toetsen, zang), Jan van der Veen (gitaar), de Italiaanse Achille Regazzioni (bas, zang), Karsten van Straten (drums), Robin Boer (Keyboards, zang, percussie), Gerrit Eijkelboom (zang) en Valentina Madam Bruno (zang, percussie).

Website: 2000 Motels A Tribute To Frank Zappa

The RaveUps
The RaveUps is een Britse band, die het 60’er Jaren rhythm & bluesgeluid van de legendarische Yardbirds in leven houdt en dat doen zij op een zeer energieke manier.
De band bestaat uit Chris Solberg (gitaar), Dave Seabury (zang, harmonica), Kit Newkirk (bas), Bob Lewis (ritmegitaar) en Donn Spindt (drums).

Website: The RaveUps

https://www.youtube.com/watch?v=tgyuUghQNxc