Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor.

Uiteraard verdient Nederlands grootste rockband Golden Earring ook een tribute! En die komt uit Breda via de band Temporary Madness. De band bestaat uit vier ervaren muzikanten met een verleden in de band “Cool Zero”. Die band schopte het tot support act van Golden Earring!

Uit Leiden komt de band Piece Of Maiden en waarschijnlijk raadde je het al, de band is een Iron Maiden tribute band, opgericht in 2016 en bestaand uit Jeremy Geels (gitaar), Dennis Kromhout (drums), Peter ten Haaft (bas), Marvin Erades (gitaar) en Michel Zandbergen (zang).

The Folsom Prison Crew vertelt het Johnny Cash verhaal met Will Wayne als Johnny Cash en Ava Ray als June Carter. Daarnaast bestaat de band uit Jack Hendrix (elektrische gitaar), Smokey Joe (toetsen), Mighty Ronny (bas), Maximus Moonshine (drums), Bas van der Zwaan (storyteller) en blazers uit o.a. Rowwen Hèze en de Vrienden van Amstel.

Websites:
Temporary Madness
Piece Of Maiden
The Folsom Prison Crew