Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor:

Allereerst de Nederlandse Neil Young, Gerry Wolthof. Hij is al sinds 1979 actief, onder meer in bands als Still Going West, Staalwol en de Neil Young Mirror Band.

Gerry brak door toen hij in 1985 als Neil Young optrad in de Soundmix-show met het nummer Comes A Time.

Als gevolg daarvan treedt Gerry nu hoofdzakelijk op met nummers van Neil Young, eigen nummers en covers van Bob Dyan, Cat Stevens en the Beatles.

Een andere tribute act, die zeer zeker het vermelden waard is, is de band Bald As Love en zoals je als vermoedt is dit een Jimi Hendrix tribute band, die bestaat uit zanger-gitarist Heijn Linger, bassist Joost van der Graaf en drummer Martijn Groen, alle drie muziekdocenten.

Tot slot vermeld ik de band Driftwood, een zeer getrouw klinkende Band tribute band. De band bestaat uit leden uit bands als Splitsing, de Jazzpolitie, Cochon Bleu en de drummende zoon van de hier eerdergenoemde Nederlandse Neil Young, Gerry Wolthof.

Hopelijk duurt het virus niet te lang. Om nu te voorkomen, dat er bepaalde acts in de vergetelheid raken, hoop ik dat dit door een artikel als deze voorkomen kan worden.

Websites:
Gerry Wolthof
Bald As Love
Driftwood

Boekingen