Jonathan Rhodes Band duikt in het Amerikaanse verleden met Time & Money

Vijf maanden na de release van debuutsingle Blind presenteert de Groningse rootsformatie Jonathan Rhodes Band de tweede single Time & Money. Met de single en bijbehorende video duikt de band in de geschiedenis van de Amerikaanse industrialisering en de harde realiteit van maatschappelijke ongelijkheid en armoede.

De tekst van het nummer is tot stand gekomen naar aanleiding van een roadtrip die frontman Rhodes afgelopen jaar maakte langs de Amerikaanse east coast. De inspiratie kwam van een bezoek aan het Levine Museum of the New South (Charlotte, NC), waar een tentoonstelling over de katoenindustrie werd gecombineerd met de geschiedenis van rassenscheiding in de Verenigde Staten en de meer recente black lives matter protesten.

Time & Money volgt het verhaal van een familieman die alles op alles zet voor een betere toekomst voor zijn kinderen. De muziek sluit aan bij het verhaal door subtiele invloeden uit de black gospel.

De single is met bijbehorende video gelanceerd op YouTube en is te vinden op Spotify en alle grote streamingdiensten. Eind november zal de band een eerste plaat uitbrengen.

Time & Money is opgenomen in Studio Boterdiep en geproduceerd door Daniël Tanate. Sessiemuzikanten zijn Pandu Windartono en Henry Nieuwenhuizen. De video is geproduceerd door Jouke van Til.

 

Website: Jonathan Rhodes