++++John Fogerty - 50 Year Trip Live At Red Rocks

John Fogerty – 50 Year Trip: Live At Red Rocks
Format: CD – LP – DVD – Digital / Label: BMG
Releasedatum: 24 januari 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat John Fogerty met zijn band Creedence Clearwater Revival op het vermaarde Woodstock Festival haar opwachting maakte. Opnames van dat concert kwamen enkele maanden geleden op de markt, maar nu is het weer tijd voor de grote baas himself. Om zijn -ruim- 50-jarig jubileum als performer te vieren, is er nu deze liveplaat die op 20 juni van dit jaar werd vastgelegd in het Amphitheatre Red Rocks in Morrisson, Colorado.
Het is niet Fogerty’s eerste livedocument: in 1997 was er al het uiterst fijne ‘Premonition’, in 2006 gevolgd door ‘The Long Road Home-In Concert’. Op ’50 Year Trip’ heeft het klassieke Creedence-werk de overhand waarbij het opvalt dat krakers als I put A Spell On You, Sweet Hitch-Hiker en Travelin’ Band op de setlist ontbreken.
Maar daar staat voldoende moois tegenover dat de eeuwigheidswaarde van deze liedjes nog maar eens onderstreept. Fogerty is inmiddels 74, treedt nog veel op en zijn stem blijft verbazingwekkend goed in conditie. Ook mooi voor de veteraan is dat hij het podium deelde met zijn twee zoons Tyler en Shane, terwijl echtgenote Julie optrad als producer.

Tracklist:
01. Born On The Bayou
02. Green River
03. Lookin’ Out My Back Door
04. Suzie Q
05. Who’ll Stop The Rain
06. Hey Tonight
07. Up Around The Bend
08. Rock And Roll Girls
09. I Heard It Through The Grapevine
10. Long As I Can See The Light
11. Run Through The Jungle
12. Keep On Chooglin’
13. Have You Ever Seen The Rain ?
14. Down On The Corner
15. Centerfield
16. The Old Man Down The Road
17. Fortunate Son
18. Bad Moon Rising
19. Proud Mary

Website: John Fogerty