Na een aantal albums waarop voornamelijk coverwerk stond, nu een album met voornamelijk eigen werk van de singer-songwriter Hendrikse, genaamd ‘Where The Road Takes Me’.

Nu dit jaar, door alle corona perikelen, een beetje op halt stond wat betreft de live optredens, heeft Rob Hendrikse de tijd gebruikt om samen, met zijn gabber Partick Zappeij, veel eigen muziek uit werken en ook op te nemen.
De eerste single afkomstig van dit album, Down The Long Road (feat. Rob Orlemans & Cor ‘Mad Max’ Fens) haalde de 5e plek in de Hit-Tracks Top 100 en staat momenteel nog steeds in deze lijst.
Op vrijdag 13 november ging de nieuwe single ‘Fly Away’ via Youtube in premiere.

https://youtu.be/IZwfWAQOQQw

De nieuwe cd zal in twee varianten beschikbaar zijn. De digitale release welke uiterlijk rond eind november te horen zal zijn via de diverse streaming platforms, waaronder Spotify, Apple Music etc., waarop de 9 nieuwe eigen nummers zullen staan.
Daarnaast verschijnt er op 1 december een fysiek exemplaar, de Special Edition, welke via o.a. de website van Hendrikse en bij toekomstige live optredens kan worden aangeschaft voor €15, waarop naast de eigen nummers nog 2 bonus tracks zullen staan.
De 9 eigen nummers zijn in stijl variërend tussen blues, pop, classic rock en easy listening met een vleugje symphonische rock geïnspireerd door muziek van Fish, Marillion, Johnny Cash, Top Petty, Molly Hatchet en meer….
Het akoestische nummer Just Want To Tell You is een nummer dat is geschreven is voor Rob’s bonus dochter Sharena en stiekum is opgenomen toen hij het voor haar speelde..

Als bonustracks zijn bewerkingen gekozen van twee favoriete nummers van Hendrikse, Tom Petty’s Crawling Back To You, gebruikmakend van de individuele geluidsporen van de uitvoering van de Amerikaanse band Szlatchetka welke opgenomen tijdens de Telefunken Sessions, en Kenny Wayne Shepherd’s Blue on Black.

De tracks zijn de afgelopen maanden opgenomen op diverse locaties zoals De Rodisc Studio in Tiel, waar Down The Long Road werd opgenomen, Music Department Dordrecht en de LRM Studio in Dordrecht.

Meewerkende muzikanten op deze cd zijn:
Rob Orlemans (Gitaar, Producer)
Cor ‘Mad Max’ Fens (Drums)
Patrick Zappeij (Electrische en
Akoestisce gitaar, bas, piano, synth, drums)
Hendrikse (vocalen, electrische en akoestische gitaar,
bass- synth- en drum programming

De tracklist:
01. Make it Rain 5:09
02. Down The Long Road (feat. Rob Orlemans & Cor ‘Mad Max’ Fens) 5:21
03. Fly Away 4:27
04. The Future Comes 5:41
05. The Mask Fell Down 4:08
06. Move On 4:54
07. My Train Stopped Rollin’ 3:03
08. Just Want To Let You Know (Sharena’s Song) 5:23
09. The Healing 9:12

Website: Hendrikse

https://www.youtube.com/watch?v=3i28Egb2k8k&feature=youtu.be