Harlem Lake viert nieuwe album ‘Volition Live’ met unieke release show in Culemborg

 

Harlem Lake - Volition Live

Harlem Lake viert nieuwe album ‘Volition Live’ met unieke release show in Culemborg

Lees onze recensie hier:
https://www.bluestownmusic.nl/review-harlem-lake-volition-live/

Op vrijdag 3 maart 2023 presenteert Harlem Lake in samenwerking met Stichting Culemborg Blues haar nieuwe album, ‘Volition Live’, tijdens een speciale release show in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Harlem Lake was vorig jaar nog een van de headliners van het populaire blues festival Culemborg Blues, waar het nieuwe album grotendeels is opgenomen.

Met hun 10-koppige formatie, bestaande uit de 5 bandleden, aangevuld met 3 blazers en 2 achtergrondzangeressen, zette de band een spectaculaire show neer. De jonge honden zijn op hun best op het podium en dit album brengt die live magie naar de luisteraar.

Harlem Lake, voortkomend uit de Dave Warmerdam Band, is een relatief nieuwe speler in de Nederlandse blues scene, maar heeft in korte tijd al veel successen behaald. Hun muziekstijl combineert soul, rock, gospel en americana met een laagje blues en heeft daarmee een frisse en eigentijdse uitstraling. Hun brede, enthousiaste benadering schudt het aloude genre wakker: blues is niet meer een stel grijze mannen in een bruine kroeg, maar juist springlevend met Harlem Lake’s jonge 10-koppige band.

Het nieuwe album, Volition Live, bevat 13 nummers waarvan er 9 zijn opgenomen tijdens Culemborg Blues 2022. De voorkant van de cd-hoes toont Harlem Lake’s mascotte, de reiger, die uittorent boven het podium op de Markt van Culemborg. Op de achtergrond is het oude stadhuis te zien, wat het herkenbare decor is van Culemborg Blues. Voor Harlem Lake was het dan ook vanzelfsprekend om de album presentatie in Culemborg te houden, de stad waar hun tweede album geboren is.

John van Empel, voorzitter en programmeur van Culemborg Blues, draagt de band al een warm hart toe sinds hun Culemborgdebuut op de Varkensmarkt in 2019 (toen nog opererend onder de naam de Dave Warmerdam Band): ‘’Dave Warmerdam en zijn band gaven het beste visitekaartje af op ons ‘kids in the blues’-podium en ik wist direct… de toekomst voor de blues in ons land is veiliggesteld! Afgelopen jaar boekte ik ze opnieuw, ditmaal op het hoofdpodium met hun 10-mans band. Wat Harlem Lake vervolgens liet zien en horen was van internationale klasse. Het zal dan ook niet lang duren voordat we Harlem Lake op de grotere nationale en internationale festivals zullen tegenkomen – North Sea Jazz letten jullie even op?”

De album release show in De Gelderlandfabriek is een unieke kans om Harlem Lake in volle glorie te zien. Dit is namelijk hun enige 10-koppige formatie optreden wat gepland staat voor dit jaar. De deuren gaan open om 19:30 en de show vangt aan om 20:30. Kaarten kosten €15,- en zijn verkrijgbaar op www.harlemlake.com.

Harlem Lake is een opwindende nieuwe speler in de Nederlandse blues scene en met hun nieuwe album, Volition Live, laten ze zien dat ze hier voorlopig nog niet weg te denken zijn. Mis deze speciale release show niet en laat je meeslepen door de aanstekelijke energie van Harlem Lake’s 10-koppige formatie.

Website: https://harlemlake.com/

Harlem Lake