Hamilton Leithauser – The Loves Of Your Life
Format: CD – Vinyl
Label: Glassnote – Mattan RecordsAWAL / V2
Releasedatum: 10 april 2020

Hamilton Leithauser is vooral bekend als de frontman van de Amerikaanse indierock band The Walkmen. Omdat de groep sinds 2014 pauze heeft, is Leithauser begonnen aan een solocarrière. Die startte hij in datzelfde jaar met het uitstekende album ‘Black Hours’, dat twee jaar later werd opgevolgd door ‘I Had A Dream That Your Were Mine’, een samenwerking met het voormalige Vampire Weekend bandlid Rostam Batmanglij. 

Op 10 april komt zijn nieuwe langspeler ‘The Loves Of Your Life’ uit. Zoals Hamilton zelf zegt, gaan de liedjes over individuele mensen. Het zijn allemaal echte mensen. Sommigen kent hij persoonlijk, anderen zijn vreemden die hij in de afgelopen jaren spontaan tegenkwam. 

 Aanvankelijk was het plan om ‘The Loves Of Your Life’ in een professionele studio op te nemen. Maar Hamilton vond dit te steriel waardoor hij besloot een eigen studio te bouwen in New York. 

Hier heeft hij uiteindelijk veel instrumenten zelf ingespeeld, maar hij heeft ookde hulp ingeroepen van fantastische muzikanten als Jon Batiste op piano, Stuart Bogie op saxofoon, Mike Irwin op trompet en Jonathan Gregg op pedal steel. Zelfs zijn vrouw en dochters en de schooljuf van een van hen zijn op het album te horen.