Dutch Blues Awards 2023

 

DUTCH BLUES AWARDS 2023

DUTCH BLUES AWARDS 2023 – WAARDERING VOOR BLUES NEDERLAND

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights.

Zondagmiddag 8 oktober worden zes Awards uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge in Hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep.

De Award voor populairste bluesmuzikant gaat naar gitarist Richard van Bergen. In de categorie Keeping the Blues Alive gaat de Award naar Blues Promotion Dongen. Voor Bijzondere Prestatie worden dit jaar twee Awards uitgereikt, aan Ruben Hoeke en Edwin Olthof voor hun Stichting Muziek voor Kids en aan zanger/gitarist Sem Jansen voor zijn persoonlijke verhaal vertolkt in de theatershow Who The F*ck is Britt?! In de Dutch Blues Hall of Fame wordt zanger/gitarist Lefthand Freddy toegelaten en de Award voor Jong Talent gaat naar de 19-jarige singer-songwriter en gitariste Nienke Dingemans.

De uitreikingen vinden plaats tijdens de finale van de jaarlijkse Dutch Blues Challenge. Hierbij gaan Robbert Duijf, What the FRNK, Emily Hill, Luther’s, Mister Moan en The Mudbirds de uitdaging aan om als blues-act binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. Er zijn twee winnaars, de winnende solo/duo act doet in 2024 mee aan de International Blues Challenge in Memphis en de winnende band aan de European Blues Challenge in 2024 in Portugal.
De middag wordt afgesloten met een unieke jam-sessie, waarbij zowel jong talent als ervaren muzikanten, samen het podium delen.

Kaarten voor de Bluesdag ad. € 15,00 (voorverkoop, incl. servicekosten) zijn te bestellen via
www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-awards/tickets
Aan de zaal kosten de kaarten € 20,00

Website: https://www.dutchbluesfoundation.nl/