Review: Gary Farmer & The Troublemakers – Lucky 7

 

Gary Farmer & The Troublemakers - Lucky 7

Gary Farmer & The Troublemakers – Lucky 7
Format: CD – Digital / Label: Gonzo Drive Music Records
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gary Farmer is een zanger-harmonicaspeler en acteur uit het Canadese Ohsweken, Ontario, die afstamt van de Cayugas indianen. Hij is in eigen land vooral bekend als acteur door zijn rollen in onder meer Powwow Highway, Dead Man, Smoke Signals, Reservation Dogs en Quantum Cowboys.

In ons land is hij minder bekend. Daarom is het goed, dat er nu een album samen met  zijn Troublemakers is verschenen. Hierop blijkt dat Gary over een zeer plezante doorleefde stem beschikt en dat zijn muziek grofweg ergens tussen Warren Zevon en Delbert McClinton in zit.

De McClinton invloeden zijn gelijk hoorbaar in de broeierig shuffle Toughest Girl In The World. Een nummer met lichte Hit The Road, Jack trekjes en loeiend harmonicaspel. Cadillacs Don’t Care is een stuk lichtvoetiger met sprankelend maar  ook bijtend gitaarwerk. Met Fool For Love gaat Gary de country kant op in een nummer dat ergens in de buurt van Waylon Jennings of Delbert McClinton komt. Vervolgens is Nobody’s Reclamation een traag donker galmend nummer waarover Gary zijn teksten declameert.

De Warren Zevon invloeden zijn overduidelijk aanwezig in de felle rocker Sing That Song en het loom rockende Need A Gun. What You Gonna Do? Is een gemoedelijk deinende intieme mambo gevolgd door de intieme soulslijper Hey Baby.

Het grimmige Make A Change sluit het album op een broeierige wijze af.

Gary Farmer & The Troublemakers bewijzen dat zij het gemis, dat het overlijden van Warren Zevon veroorzaakte, op een prima wijze kunnen verzachten. Heerlijk album!

Tracks:
01. Toughest Girl In The World
02. Cadillacs Don’t Care
03. Fool For Love
04. Nobody’s Reclamation
05. Sing That Song
06. Need A Gun
07. Shake It Down
08. What You Gonna Do?
09. Hey Baby
10. Make A Change

Website: https://www.facebook.com/garytroublemaker