CROWDFUNDING – DONATIE Bestaansrecht De Blueskrant

Rekeningnummer: NL18 RABO 0143162128 Company of Errors
BIC code buitenland RABONL2U
TIKKIE-DONATIE:
https://tikkie.me/pay/na2emt67id2a8e3n8jjd

We hebben er de afgelopen weken behoorlijk van wakker gelegen of we al dan niet deze crowdfunding op zouden moeten starten. Nauwgezet volgen we alle maatregelen en ontwikkelingen omtrent de voortdurende intelligente lockdown. In mei zou editie 21 van Dé Blueskrant verschijnen maar aangezien de hele evenementenbranche vanaf maart tot een niet nader te bepalen tijdstip op slot zit is het voor ons onmogelijk om dit te realiseren. Voor deze krant ontbreken zowel de adverteerders als de distributiepunten.

Sinds vijf jaar is Dé Blueskrant een gratis krant, in die jaren hebben we 20 edities gevuld en ruim 300 interviews, verhalen, agenda’s, prijsvragen, tips en recensies gepubliceerd die werden betaald door al onze trouwe adverteerders. Deze adverteerders worden echter momenteel keihard getroffen, en daarmee ook wij en Dé Blueskrant. 2020 zou een feestelijk jubileumjaar worden maar onze buffer, om de Blueskrant te maken en de mooie opdrachten die dit jaar voortvloeiden hieruit, zijn verdwenen. Daarom doen wij via deze crowdfunding een beroep op jullie, de lezers van Dé Blueskrant.

Vijf jaar geleden begonnen we met een Blueskrant van 16 pagina’s en een bijlage van 8 pagina’s Ribs & Blues. Inmiddels heeft de krant een oplage van 20.000 kranten met minimaal 48 pagina’s. We hebben zelfs de 72 pagina’s al aangetikt, dat zou ook weer voor de komende mei editie gelden. Daarnaast hebben we met On Top Of Blues bij 40UP Radio inmiddels op vrijwillige basis zo’n 115 radio uitzendingen gemaakt. Helaas, het lot heeft anders beslist en op dit moment komt zelfs het bestaansrecht van de Blueskrant in gevaar.

Vooralsnog komt onze krant voor geen enkele financiële maatregel in aanmerking en als we nu geen actie ondernemen zijn al onze investeringen van de afgelopen jaren voor niets geweest. Wij hopen dat jullie, met ons, er van overtuigd zijn dat de Blueskrant niet mag verdwijnen want zeg nou zelf, waar in Nederland krijg je zoveel informatie over muziek, kunst, cultuur etc. helemaal voor niets.
We zijn achter de schermen keihard bezig om manieren te vinden om te kunnen overleven. Het werk gaat gewoon door, want content is er genoeg. Dé Blueskrant moet gratis blijven, dat is altijd de uitgangspositie geweest en dat heeft zich ook bewezen Daarom hopen we dat jullie ons en onze adverteerders door deze lastige tijd heen willen helpen door een financiële bijdrage te storten via onderstaande link, zodat we in ieder geval dit jaar nog enkele edities uit kunnen laten komen. Waarin we ook onze trouwe adverteerders in het zonnetje kunnen zetten.

We zullen hier de komende tijd verschillende posts aan besteden en hopen dat we in de afgelopen jaren voldoende goodwill hebben opgebouwd om deze oproep te rechtvaardigen.
We zijn ons er terdege van bewust dat we niet de enige zijn die bij jullie om financiële steun komt vragen, maar we zouden dit dan ook niet doen als het niet echt nodig was om het voortbestaan van onze krant te kunnen waarborgen.

Hartelijk dank namens Ingrid Bosch & Marijn Ooijman

https://www.facebook.com/deblueskrant/

http://www.deblueskrant.nl/