De Nederlandse softrockband Awash heeft hun nieuwe single genaamd Shadow or Sun uitgebracht, samen met de bijbehorende lyric video. De band werkte samen met een welbekende producer. Met de hulp van Warren Huart (Aerosmith, The Fray, James Blunt) presenteert Awash ons een uniek en meesterlijk muziekstuk, dat ongetwijfeld de band naar een internationaal hoger niveau gaat brengen.

“Shadow or Sun gaat erover dat je voor eeuwig bij je geliefde wilt zijn. Je hebt je up and downs gehad en nu ‘droom’ je ervan om eeuwig bij elkaar te kunnen zijn, door dik en dun door dik en dun. ” – frontman Geert van der Burg.

Over producer Warren Huart: “Deze award winnende producer heeft werkte o.a. samen met The Fray, James Blunt, Korn en meer. Bassist Peter Suoss reisde af naar de Spitfire Studio in L.A. om samen met Warran Huart de nieuwe single te mixen.

Warren noemt Shadow or Sun a ‘Wonderfull song!’ en hij kijkt er naar uit om weer met Awash samen te werken.

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors & Racoon. Meer dan 250 optredens, waaronder voorprogramma van James Walsh van Starsailor, diverse radio-optredens (Nachtegiel en Ekdom In De Nacht bij 3FM), festivals nationaal/internationaal en in 2016 een toer door Engeland.Hun gedrevenheid brengt Awash op steeds mooiere plekken. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Turn The Lights’ (2013) en de EP ‘Carry On’ (2015) is nu het tweede album ‘Waiting Words’ een feit. Opnames zo divers als het leven zelf. Autobiografisch maar soms vanuit een ander perspectief beschreven. Waar het vorige album ‘Turn the lights’ een reis naar geluk was, is dit album een greep uit de dagelijkse realiteit.

“Het lange wachten op een opvolger voor hun debuutplaat was meer dan de moeite waard, zeker als je bedenkt wat het kwaliteitsniveau is van de negen liedjes op “Waiting Words” (www.rootstime.be)

“Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten” (3voor12 ZH).

“Poprock ano nu met de juiste ingrediënten om er een perfecte saus van te maken. Overtuigende vocalen, goeie instrumentalisten. Gedoseerd opgenomen en gearrangeerd en ze maken dit live gewoon waar, zoals het hoort” Waiting words (LiveXS)

Website: Awash