Angelique van Os is freelance muziek- en reisjournalist. Ze werkt al jaren voor diverse muziekbladen zoals Jazzism en voorheen OOR, Musicmaker, Soundz, Pianist, Luister, Heaven, Klankwijzer en Forte. Ze runt haar eigen reiswebsite Pureofftheroad.com en schrijft voor titels als Lonely Planet en Krant van de Aarde. Tevens heeft ze als muziekprogrammeur diverse festivals vormgegeven en is ze zelf muzikant in de band Aphranova. Meer info: angeliquevanos.nl

Regelmatig komt hier de tiplijst van Angelique:

1. Dominic Ingham – Role Models
Een fris debuut van de jonge Britse violist Dominic Ingham die hedendaagse jazz feilloos laat samenvloeien met folkinvloeden. Tevens een glansrol voor de getalenteerde vibrafonist  Johnny Mansfield die winnaar was van de Kenny Wheeler Jazz Prize 2018.

2.  Lianne La Havas – Lianne La Havas
Het derde album van Lianne La Havas liet dan vijf jaar op zich wachten, maar het is dan ook een pareltje. Aanstekelijke met soul doordrenkte songs over liefde, de verwerking ervan, de twijfels en het helen. Een liefdesverhaal met verschillende gezichten, vertaalt naar een muzikale emotionele trip.     

3. Rajiv Jayaweera – Pistils
Terwijl drummer en componist Rajiv Jayaweera geboren is in Londen, opgroeide in Australië en zich inmiddels gevestigd heeft in New York, is het zijn Sri Lankaanse erfgoed dat centraal staat op zijn debuutalbum ‘Pistils’. Het album is een hedendaagse jazzy bloemlezing waarop de Sri Lankaanse cultuur subtiel de boventoon voert en sterk samenspel brengt met onder andere pianist Aaron Parks en saxofonist Chris Cheek

4. Alex Moxon Quartet –
Op het titelloze debuut van de Canadese gitarist Alex Moxon staan geboorte en wedergeboorte centraal. De geboorte van zijn zoon, alsook het accentverschil van sideman naar frontman van zijn eigen kwartet. Moxon combineert traditionele jazz (een ode aan Woody Shaw’s In A Capricornian Way) met eigen, hedendaagse composities, zoals het frisse Kaleidoscope en repetitieve Mining for Gold. Een mooie introductie.  

5. The Breath – Let the Cards Fall
Dit album van het Ierse tweetal The Breath is alweer een tijd uit, maar verdient wat meer erkenning. Het is een absolute parel met sfeervolle, dromerige folkachtige songs, mooi gepolijst in rijke melodieën. Met haar poëtische teksten en diepe, warme stem – die soms doet denken aan Adele- kruipt zangeres Ríoghnach Connolly onder je huid.