Ace Of Cups – Sing Your Dreams
Format: CD – LP
Label: High Moon Records
Release: 2020

De dames van Ace Of Cups komen met een vervolg op hun gelijknamige succesvolle debuut CD/LP uit 2018! Het nieuwe album wordt verwacht op 2 oktober en “Sing Your Dreams” is de titel.

Schreven we twee jaar gelden nog over het debuut “Het verhaal van de vrouwenband Ace Of Cups is ongelooflijk. Tussen 1967 en 1972 maakten de vijf dames furore in de psychedelische San Francisco-scene.

Ze deelden het podium met The Band en Grateful Dead. Jimi Hendrix, voor wie ze een keer openden, was een van hun vele beroemde fans. Om onverklaarbare redenen verschenen er geen platen van de groep.

Ruim vijftig jaar na de oprichting wordt dat goedgemaakt. En hoe! De dit jaar opgenomen en ook Ace Of Cups geheten dubbel-CD is fenomenaal.

Rock, folk, blues, gospel, garage, pop. Geweldige nummers, vitale muziek, een vrouwelijke en strakkere versie van de Dead.

Fantastisch dat vrouwen die de zeventig voorbij zijn, zo energiek kunnen klinken. Ze krijgen hulp van leden van de Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service, Country Joe & The Fish en de Dead en van Charlie Musselwhite en Taj Mahal.

Ace Of Cups is niet alleen het beste verhaal van 2018, het is ook een van de beste platen van het jaar.”

Tracks:
01) Dressed in Black
02) Jai Ma
03) Put a Woman in Charge
04) Sister Ruth
05) Basic Human Needs
06) I’m on Your Side
07) Gemini
08) Boy, What’ll You Do Then
09) Little White Lies
10) Waller St. Blues
11) Lucky Stars