Dit is de nieuwe video single van de vanuit Nashville opererende award-winning producer, performer, singer-songwriter Bart Ryan.
Het liedje Wanna Be komt van Bart’s nieuwe CD ‘Starlight and Tall Tales’ die in maart 2020 uit zal komen.
Bart schreef Wanne Be in zijn eigen basement studio in Nashville. Het omschrijft op het oog een simpel verhaal over het vasthouden aan iets wat je dierbaar is net voordat het aan je ontglipt. Een liedje over de hoop dat het je niet te vaak overkomt.
Bart wordt daarin bijgestaan door een aantal heavy hitters uit L.A. en Nashville, waaronder Jim Evans op drums (Clay McClinton, Shaun Murphy, Alex Harvey), Ted Russell Kamp op basgitaar (Shooter Jennings, Duff Mckagen), blazerssectie bestaat uit Steve Smartt en Jeff Byrd (Delbert McClinton, Vince Gill). Ben Miller en Lindsey Penner hebben er echt werk van gemaakt.

Muziek is overal. Het verkoopt zeep, koopt stemmen en probeert ervoor te zorgen dat we in de pas blijven lopen bij wat de muziekindustrie wil. Niets nieuws dus! Gelukkig zijn er muzikanten die om een veel belangrijkere redenen muziek maken. Het overbrengen van innerlijke belevingen en gevoelens, van bijvoorbeeld blijdschap, beklemming, boosheid en verdriet, is weggelegd voor muzikanten die over een oprecht inlevingsvermogen beschikken. De van oorsprong uit L.A. afkomstige gitarist en singer-songwriter BART RYAN beschikt over deze bijzonder eigenschap. “Ik maak muziek omdat het belangrijk voor mij is. Mijn liedjes komen op door allerlei soorten gebeurtenissen in mijn omgeving. Ik maak muziek om je iets te laten voelen”, zegt hij daarover. “Gezichtsuitdrukkingen en gedragspatronen, ik lees ze en vertaal het in mijn liedjes.” Vervolgt hij. “Bewuste perceptie, mentale reflecties van emotionele stemmingen, ik absorbeer ze en speel ermee”.

BART RYAN is een gelauwerde producer, performer, songwriter en muzikant die momenteel opereert vanuit Nashville, Tennessee. Met zijn uniek stemgeluid brengt hij zijn versie van American blues, roots en soul muziek. Het gebeurt dan ook niet vaak dat een relatief onbekende independent late bloomer al een “Best Of” album op zijn naam heeft staan. Ryan deed het en plantte zijn liedjes van zijn vorige albums BART RYAN (2001), Ryan 5 (2002), World In A Bottle (2006), Temptation (2009) en The Blues EP (2015) op Rattlesnake: The Best of BART RYAN 2001-2015 in 2016.

BART RYAN groeide op in de schaduw van de Hollywood Hills in Los Angeles. Als een jongen raakte hij gefascineerd door de gitaarklanken van Powerhouse bluesmensen zoals Albert Collins en Stevie Ray Vaughan. Toen hij oud genoeg was om een biertje te kopen, was hij hele dagen en nachten bezig gitaarriffs te delen met blues legendes zoals Coco Montoya. Hij schreef en produceerde ook muziek voor film en TV, waaronder de Academy Award winnende George Clooney speelfilm, The Descendants en Adam Sandler’s Little Nicky.

BART RYAN mengt deze ervaringen op zijn meest ambitieuze project tot dusver genaamd Starlight and Tall Tales. Met de door Muddy Waters en Radiohead geïnspireerde klanken komt Starlight and Tall Tales helemaal tot leven. De ziel is geïnjecteerd en stijgt op naar een soort van grimmige intimiteit. Ryan’s schurend stemgeluid en uitstekend virtuoos gitaarspel hebben een weelderig noorderlicht karakter. Hij word daarin bijgestaan door een aantal heavy hitters uit L.A. en Nashville, waaronder Jim Evans op drums (Clay McClinton, Shaun Murphy, Alex Harvey), Ted Russell Kamp op basgitaar (Shooter Jennings, Duff Mckagen), blazerssectie bestaat uit Steve Smartt en Jeff Byrd (Delbert McClinton, Vince Gill) en gastoptredens van een groot aantal andere veteranen.

Hier zijn voorlopig bevestigde concert data:

Friday, May 01, 2020 Wermelskirchen Haus Eifgen (Frühlingsfestival) DE
Saturday, May 02, 2020 Homburg (Saar) Mandy’s Lounge DE
Wednesday, May 06, 2020 Bocholt Kulturort Alten Molkerei DE
Friday, May 08, 2020 Leeuwarden Noardewyn LIVE (Omroep Friesland) NL
Saturday, May 09, 2020 Millingen aan de Rijn CD release Party Grand Café De M’ooije Waard NL
Sunday, May 10, 2020 Roosendaal Ergens Anders NL
Wednesday, May 13, 2020 Leeuwarden Paddy O’Ryan NL
Thursday, May 14, 2020 Bielefeld Klosterplatz Bielefld-Altstadt DE
Friday, May 15, 2020 Etten-Leur Up Close & Personal Sessions NL
Saturday, May 16, 2020 Vlaardingen Omroep Vlaardingen (Country Behind the Dykes) NL
Sunday, May 17, 2020 Ossenisse t Schallemaaj NL
Tuesday, May 19, 2020 Bergen Op Zoom Crossroads double bill with …. ? NL

Credits: Bart Ryan