The Woods – Hurricane(EP)
Format: CD
Label: Independent
Release: 2021

Na de singles Broken en Prettiest Thing verschijnt nu de nieuwe EP van The Woods

The Woods komt voort uit het powertrio ‘JeeBee’ welke al bijna 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Na hun debuut op het Texel Bluesfestival in 2006 werden de (toen nog) jonge heren uit het noorden uitgeroepen tot dé verassing van het festival.

The Woods bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.

Joris bespeelt hoofdzakelijk Telecasters en noemt als grootste invloeden Jonny Lang, Stevie Ray Vaughan en Freddie King.

Het was Paul Gilbert die de frontman prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound.

If i’d want to take someone on tour with me, i’d pick Joris because of his awesome tone and vibrato

Paul Gilbert

Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke schreven aan het begin van zijn carriere over z’n soulvolle, smaakvolle licks. Geen toeval dus, dat Ruben Hoeke gastmuzikant was het eerste album van Joris en z’n band.
Inmiddels heeft het eigen werk de overhand gekregen en dankzij de muzikale bijdrage van Johan Zielstra toont de band meer soul en funk invloeden bovenop de basis van rauwe blues, roots en rock.

Bij de release van hun eerste EP ‘Stone Cold’ begin 2019 werd al snel duidelijk dat van de traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een soulvolle mix van Rock, Roots en Blues.

Website: The Woods