Single I Walter Trout – Broken

 

Walter Trout & Beth Hart bundelen de krachten op nieuwe single ‘Broken’

Blues-Rock’s meest veerkrachtige Icoon Walter Trout onthult verbluffend nieuwe single ‘Broken’ met powerhouse, Beth Hart

Bluesrockicoon Walter Trout explodeert 2024 in met een nieuw album, een intensieve tour en vandaag onthult hij de nieuwe video voor ‘Broken’ met powerhousezangeres Beth Hart. Het nummer is afkomstig van het gelijknamige album dat op 1 Maart verschijnt op Provogue/Mascot Label Group.

Walter is het jaar op een ongelooflijke manier begonnen door harder dan ooit op tour te gaan. Vandaag begint hij aan een tournee van zeven dates door Australië om vervolgens in maart een serie van tien dates in de VS te doen. Daaropvolgend vliegt hij naar Europa om de tour voort te zetten, die in april en mei door Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland loopt. Over de tour zegt hij: “Muziek is mijn ontsnapping aan alles wat kapot is in deze wereld. Kom naar buiten en rock je blues weg met mijn band en mij.”

Een aantal gastartiesten sloten zich voor het eerst aan bij Trout voor dit album. “Ik dacht dat mijn vriendin Beth Hart zich wel kon identificeren met het titelnummer, Broken”, zegt hij over de zangeres wiens vurige zang samenvloeit met die van hemzelf. “Met dat nummer keek ik naar de wereld – vooral naar wat er in de Verenigde Staten gebeurt – maar dacht ik ook na over mijn herstel van de dingen die mij zijn overkomen. Ik had het eerste couplet – Pieces of me seem to break away/I lose a little more every day’. Maar het was bijna te veel voor mij om weer naar die shit terug te gaan. Dus mijn vrouw, Marie, hielp mij met de tekst – en zo geschiede. De gitaarsolo, dat is misschien wel mijn favoriet op de plaat. Ik heb het met de band opgenomen, in één take.”

We zijn allemaal gebroken. Maar niemand is onherstelbaar. Het is een filosofie waar Walter Trout zeven onstabiele decennia lang naar heeft geleefd in het hart van de Amerikaanse samenleving en bluesrockscene. Zelfs nu de wereld meer dan ooit gebroken is – door politiek, economie, sociale media en cultuuroorlogen – beschrijft het nieuwste album van de legendarische Amerikaanse bluesman, Broken, de bittere schisma’s van het moderne leven, maar weigert eraan toe te geven. Onlangs bracht hij het eerste voorproefje van het album uit, Bleed, met Will Wilde in de hoofdrol.

“Ik heb altijd geprobeerd positieve nummers te schrijven, en dit album is dat niet helemaal”, meent de 72-jarige over de volledig uit originele songs bestaande tracklist. “Maar ik blijf altijd hopen. Ik denk dat ik daarom dit album heb geschreven.”

Tour:
09 mei: Paradiso – Amsterdam
10 mei: LuxorLive – Arnhem
12 mei: Poppodium 013 – Tilburg


Website: https://www.waltertrout.com/

Walter Trout - Broken