Single I Connor Selby – Love Letter To The Blues

 

Connor Selby onthult officiële video voor
“Love Letter to the Blues”

Connor Selby (Deluxe Edition) OUT NOW
Op Provogue/Mascot Label Group

De jonge Britse troubadour Connor Selby brengt ‘Connor Selby (Deluxe Edition)’ uit via Provogue/Mascot Label Group. Om de release te vieren, heeft hij een officiële video onthuld voor het nieuwe nummer “Love Letter to the Blues”. Tevens vergezelt hij Beth Hart op haar tournee door het VK en Ierland.

Connor speelde de afgelopen maanden een aantal geweldige shows met bluesrocker Joanne Shaw Taylor en soul-icoon P.P. Arnold. Tijdens het verschijnen van eerder uitgebrachte singles “I Shouldn’t Care”, “The Deep End” en de Ray Charles-cover “My Baby Don’t Dig Me” – ontving hij al liefde van Classic Rock, sierde hij de cover van Blues in Britain, kreeg veel lovende kritieken voor het album en werd gedraaid op tal van radiostations, waaronder de BBC Radio 2 Blues Show en Bluestown Radio (Arrow Classic Rock).

Over het nieuwe nummer gesproken, zegt Connor: “Dit nummer, zoals de titel suggereert, is geschreven als een liefdesbrief aan de bluesmuziek waar ik van hou en waar ik naar luisterde toen ik opgroeide. De blues is voor mij altijd de rots geweest waarop ik mijn hele leven heb gebouwd en echt, het is wat ik altijd heb gebruikt om mezelf te definiëren. Toen ik opgroeide en tot op de dag van vandaag, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik echt hetzelfde was als mijn leeftijdsgenoten, maar ondanks de ups en downs in mijn leven is de blues altijd een constante bron van troost geweest en ook een manier voor mij om mezelf te uiten. Zoals het lied beschrijft: “Op een dag word ik wakker en ben ik oud en grijs en misschien zullen de dingen tegen die tijd mijn gang gaan, maar ik weet waarvoor ik op deze aarde ben gezet. Daarom blijf ik de blues zingen. Ik heb het gevoel dat wat er ook gebeurt in mijn leven, de blues altijd de kern zal zijn van wie ik ben en wat ik doe.”

Zijn muziek heeft iets tijdloos melancholisch. Herkenbaar in zijn eerlijkheid en openheid, put hij uit angst en kwetsbaarheid, maar levert het met een door de wereld gedragen elegantie. Het album werd oorspronkelijk in eigen beheer uitgebracht in 2021 en wordt opnieuw uitgebracht met extra liefde en vier nieuwe bonustracks.

Website: https://www.connorselby.com/

Connor Selby