Review: Voltage – Fortunes & Willows

 

Voltage - Fortunes & Willows

Voltage – Fortunes & Willows
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Harry Pater

Het vijfde studioalbum van de vaderlandse Southern rockband Voltage is, zo kan ik met gemak zeggen, een absoluut topproduct! De vorige vier albums ‘Tomorrow Hits Today’ (2022), ‘It’s About Time’ (2020), ‘Around The Bend’ (2017) en ‘Travelin’ Men’ (2015) waren ook allemaal prima gelukt. De band werd in 2011 opgericht en bestaat tegenwoordig uit zanger/gitarist Dave Vermeulen, gitarist Ruard Sanders, bassist Kai Liebrand en drummer Edwin Van Der Burgt.

‘Fortunes & Willows’ is volgens de band een conceptalbum, een levensverhaal gevat in een drieluik: hoe was je opvoeding, wat neem je daarvan mee en wat geef je door aan je nabestaanden.

Hun bio meldt dat frontman Dave Vermeulen en gitarist Ruard Sanders zichzelf twee weken opsloten met het idee om binnen een afgebakende tijd en op een vaste plek een coherent album te kunnen schrijven. Door dit keer alles samen te schrijven hebben de songs, zowel muzikaal als tekstueel, een diepere laag gekregen.

Het album telt zestien geweldige songs, alleen de opener al, de titelsong, klinkt prachtig met mooi gitaarwerk en is mooi gezongen. Ook It Takes A Little More Than Death en 1961 (A Childhood Dream) en The Wild Ones zijn hoogtepunten, maar eigenlijk staat er geen enkel zwak nummer op de plaat en om nou alle zestien tracks te noemen… Ook is het album zeer gevarieerd qua stijl, dus echt een album om vaak te beluisteren!

De komende tijd is Voltage op verschillende festivals te zien:
https://www.voltage-rocks.com/tour

Tracks:
01. Fortunes & Willows
02. The Wild Ones
03. It Takes A Little More Than Death
04. I Thought That I Saw You Shining
05. Little Miss Blue Eyes
06. Maybe Time’s A Friend
07. Hippie Caravans
08. The Last Light
09. Mud And Honey
10. Leave It All Behind
11. Some Kind Of Strange Colors
12. Looking Out For You
13. 1961 (A Childhood Dream)
14. Mysterious Woman
15. The Fields Of Paradise
16. The Last Goodbye

Website: https://www.voltage-rocks.com/