Review: Voltage – Tomorrow Hits Today

 

Voltage - Tomorrow Hits Today

Voltage – Tomorrow Hits Today
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Dave Vermeulen Music
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Het is als Nederlandse rockliefhebber heerlijk om te kunnen constateren dat een Brabants bandje met gemak kan wedijveren met de nieuwe lichting Amerikaanse Southern Rock-voorbeelden als Blackberry Smoke, The Steel Woods, The Southern Locomotive Band en The Magpie Salute.

We hebben het hier dus over Voltage, de band rond Dave Vermeulen (zang, gitaar) die in 2016 het levenslicht zag en inmiddels is aanbeland bij album nummer vier.

Opnieuw was Vermeulen verantwoordelijk voor alle teksten, terwijl hij de muziek samen componeerde met gitarist Ruard Sanders; drummer Edwin van der Burgt en bassist Kai Liebrand completeren het gezelschap uit Helmond.

Het nieuwe album ‘Tomorrow Hits Today’, gestoken in een prachtige hoes in de allerbeste Southern Rocktraditie, is wederom een sterke plaat met maar liefst veertien songs, de opbrengst van twee jaar corona-ellende. Het opnemen vergde slechts acht dagen wat de spontaniteit ten goede komt want je zult geen minder liedje tegenkomen op deze plaat.

Zo zijn er de volvette Southern Rockers zoals de heerlijke opener en titeltrack Tomorrow Hits Today, How Lucky Am I, Ain’t Dead Yet, High On Your Mountain en het lekkere bluesy The Fire In My Eyes.

De band houdt niet constant het gaspedaal helemaal ingeduwd en dat levert fraaie songs op als Waitin’ For The Sundown, Voodoo Doll, I’ll Be Alright, Rollin’ With The Punches (op het moment van schrijven de nummer 1 van de Verrukkelijke 15) en de gevoelvolle ballad You Will Rise Again, terwijl de mannen ook aantonen het werk van Tom Petty op waarde te schatten middels het mooie Sunset Drive.

Tracks:
01. Tomorrow Hits Today
02. Waitin’ For The Sundown
03. Voodoo Doll
04. I’ll Be Alright
05. How Lucky Am I
06. Ain’t Dead Yet
07. Sunset Drive
08. Nightbird
09. Rollin’ With The Punches
10. I Was Drunk, Again
11. Where Do All The Good Ones Go
12. High On Your Mountain
13. The Fire In My Eyes
14. You Will Rise Again

Website: https://www.voltage-rocks.com/