Voltage – It’s About Time
Format: CD / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dit derde album van de Helmondse band Voltage werd in slechts 6 dagen opgenomen in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven met producer Gabriel Peeters. De bedoeling was om het live geluid van de band zo goed mogelijk uit te laten komen.

En daarin zijn Dave Vermeulen (zang, gitaar), Ruard Sanders (gitaar), Kai Liebrand (bas) en Bart Candel (drums) uitstekend geslaagd! Ze klinken prima ongepolijst in de rockers op dit album en intiem in de ballads.

Qua stijl vindt hier een mengvorm plaats van blues, Southern Rock en Americana. En dan te bedenken dat deze band ooit als Status Quo tribute band begon!

De Southern Rock is gelijk aan bod in de opener van het album, The Last Time. Hierbij moet je denken aan een mix van het geluid van the Black Crowes en Tom Petty. Een bluesy loom nummer met luie rauwe gitaarriffs en de prima doorleefde stem van Dave Vermeulen.
One More High To Survive The Low is een ongepolijste rocker met duidelijke countryinvloeden via het sologitaarwerk van Ruard Sanders, dat zij aan zij gaat met pompende riffs en een en energiek refrein.
De broeierige ballad A Good Thing Is Comin’ met zijn schroeiende slidegitaar gaat voorzichtig richting het countryrock geluid van een band als the Jayhawks.
It’s About Time is behoorlijk bluesy, smerig en lui groovend. De rauwe zang van Dave Vermeulen steelt de show hier. Vervolgens is Wild And Blue een ingetogen en intiem nummer met een sfeervol huilende slidegitaar. De blues is aan bod in het schroeiend bonkende The Mill Blues, dat door zijn branderige slidegitaar geluid intens en vooral lekker rauw klinkt.
De pompende rocker Born For Runnin’ Without You leunt tegen een Southern boogie aan. She’s Gone Like The Wind zit het dichtst in de buurt het geluid van Tom Petty. Een intiem semi-akoestisch nummer, dat heerlijk voortdeint. Ook in de sprankelende Americana van I’m Still Waving Goodbye hoor je het Petty geluid terug maar dan aangelengd met een Jayhawks geluid. De rauwe rock draad wordt in The House Is On Fire weer opgepakt via een fel spetterende rocker.
Het album wordt afgesloten met de mystiek galmende ballad The Victim met zeer krachtige zang.

Dit derde album van Voltage bewijst dat de rootsrock in ons land ook van een zeer hoog niveau kan zijn!

Tracklist:
01. The Last Time
02. One More High To Survive The Low
03. A Good Thing Is Comin’
04. It’s About Time
05. Wild And Blue
06. The Mill Blues
07. Born For Runnin’ Without You
08. She’s Gone Like The Wind
09. I’m Still Waving Goodbye
10. The House Is On Fire
11. The Victim

Website: Voltage