Review: Monster Truck – Warriors

 

Monster Truck - Warriors

Monster Truck – Warriors
Format: CD / Label: Napalm Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Canadese band Monster Truck (uit Hamilton, Ontario) heeft hun nieuwe vierde album uitgebracht. En ook ditmaal staat dat album vol met snoeiharde metal. Metal waarin regelmatig Southern Rock, boogie en Classic Rock invloeden opduiken.

Het nieuwe album van Jon Harvey (zang, bas), Jeremy Widerman (gitaar), Brandon Bliss (keyboards) en Theo McKibben (drums) werd geproduceerd van de van o.a. Billy Talent en Big Wreck bekende producer Eric Ratz.

Geopend wordt met het titelnummer Warriors waarin ontzettend logge riffs (a la Black Sabbath) vermengd worden met aanstekelijke meebrulbare zanglijnen. Een ongenadig strijdbaar nummer met als motto “all for one, one for all”!

Daarna volgt Fuzz Mountain, een energiek pompend nummer waarna in de ADHD boogie Golden Woman uitzinnig spetterend gerockt wordt. De krachtige zang van Jon Harvey vervult in het log beukende Live Free een hoofdrol.

Dan is het tijd voor Southern Rock invloeden in Country Livin’. Een funky nummer met rauw snijdend slidegitaar spel. De invloed van ZZ Top is duidelijk terug te horen in de moddervette boogie Get My Things & Go.

In Love & Time laat de band zich, voor hun doen, van de meer melodieuze kant horen in een nummer dat evengoed nog steeds loom en zwaar rockt en waarin zelfs lichte Led Zeppelin invloeden te horen zijn. Een nummer, dat ongetwijfeld tot een live favoriet zal uitgroeien is het hakkende en meebrulbare I Got A Feelin’. Wild Man is nogmaals een boogie, die grimmig stomend klinkt alsof Black Sabbath zich aan de boogie heeft gewaagd.

De afsluiter van het album, Still Got Fire, is een snoeihard Classic Rock nummer in de beste Whitesnake traditie.

Het vierde album van Monster Truck klinkt meedogenloos hard en is daarom zeer aan te bevelen aan de liefhebbers van de metal met een Classic Rock randje!

Tracks:
01. Warriors
02. Fuzz Mountain
03. Golden Woman
04. Live Free
05. Country Livin’
06. Get My Things & Go
07. Love & Time
08. I Got A Feelin’
09. Wild Man
10. Still Got Fire

Website: https://ilovemonstertruck.com/