Review: Gyasi – Baby Blue

 

Gyasi - Baby Blue

Gyasi – Baby Blue
Format: Digital EP / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik ga toch maar eens kijken of mijn laarzen met plateauzolen nog op zolder liggen. En dan ga ik aan mijn vrouw vragen of ik haar mascara eens mag lenen. Dat allemaal naar aanleiding van het beluisteren van de EP ‘Baby Blue’ van Gyasi.

Gyasi is zanger-gitarist Gyasi Heus uit West Virginia (tegenwoordig verblijvend in Nashville, Tennessee) en zijn band Daru Jones (drums) en Ricky Dover Jr. (bas).

Dat Gyasi hevig door de 70’s glamrock beïnvloed is druipt van deze EP af. Het is vooral T.Rex die je tegenkomt maar ook David Bowie, Mott The Hoople, Gary Glitter en zelfs de vliegende theepotten rock van Steve Hillage.

Deze overweldigende EP start met de studiotrack Baby Blue waarin de T.Rex invloed je gelijk tegemoet spetteren in een smerige harde glamrocker. Dan volgt een drietal live nummers waaruit blijkt dat Gyasi live ook enorm spettert.

Cheap High opent met een flard uit Iggy Pop’s Nightclubbing en gaat dan verder als een zeer vurige smerige rocker waarin het geluid van David Bowie met de smerigheid van Hanoi Rocks vermengd wordt. Gyasi levert in dit nummer een blaarvormende gierende gitaarsolo af.

Het dreunende glamrockgeluid van Gary Glitter is volop aanwezig in Tongue Tied. Een heftig fuzzend riool-glamrock nummer. Sugar Mama duurt ruim 10 minuten en mengt snoeiharde glamrock met invloeden als Be Bop DeLuxe, Steve Hillage en zelfs Led Zeppelin.

De glamrock is weer helemaal terug van nooit weg geweest op deze geweldige EP!

Na een blik in de spiegel heb ik toch de mascara er weer afgehaald en die plateauzolen lopen ook niet echt lekker meer….

Tracks:
01. Baby Blue
02. Cheap High
03. Tongue Tied
04. Sugar Mama

Website: https://gyasimusic.com/