Review: Debra Devi – Please Mr. Postman

 

Debra Devi - Please Mr. Postman

Debra Devi – Please Mr. Postman
Format: Digital Single / Label: True Nature Records – DMM
Release: 2022

Tekst: Jarl van Meeteren

Van Debra Devi die we kennen van het uitstekende boek over de geschiedenis van de blues in al zijn facetten: ‘The Language of the Blues from Alcorub to Zuzu’ (zie recensie alhier op 7 september 2020), maar ook van haar mini-album ‘A Zillion Stars Overhead’ (zie recensie alhier op 30 juni 2020) waarop zij optreedt, samen met onder andere Gov’t Mule bassist Jorgen Carlsson, als een begenadigd gitariste en vocaliste op gebied van de bluesrock, Americana en psychedelische muziek met een grote voorliefde voor Jimi Hendrix.

Op twaalf februari jl. verraste zij ons met de release van de cover van het neo-soul nummer Please Mr. Postman, ooit een grote hit van The Marvelettes en de eerste nummer 1 hit van Tamla-Motown.

Naast Debra Devi op gitaar en haar aantrekkelijke zang horen we de klasse-muzikanten Rob Clores (Jesse Malin, Black Crowes) op piano en achtergrond zang; John ‘Serv-O’ DeSalvo (16 Volt, Daniel Ash) op drums en Kevin Jones op bas.

In een kort gesprek vertelde Debra dat zij na de Covid-19 nachtmerrie die ons allen bezocht, de sterke behoefte had om een vrolijk, positief nummer uit te brengen. Zij zocht naar een aparte en frisse interpretatie van het bekende nummer; zij stemde haar Les Paul in DADGAD en ontdekte dat het magische geluid van die stemming precies bij haar arrangement aansloot. Tevens brengt zij dit nummer uit ter nagedachtenis aan Georgia Dobbins die in 2020 op achtenzeventigjarige leeftijd overleed. Georgia Dobbins was namelijk degene die het niet-afgemaakte bluesnummer Please Mr. Postman van William Garrett omzette naar een doo-wop versie en die zij samen met The Marvels voorzong tijdens een auditie voor Berry Gordy van Tamla-Motown.

Deze lichtvoetige cover is beslist heel positief en vrolijk en heeft de goede ‘hook’ waardoor het zich bijna meteen in je hoofd vastzet. Na een aantal malen beluisteren hoor je ook de kleine details die zij aan de productie toevoegde. Beslist de moeite waard om te beluisteren; wat een aanwinst met hit potentie!

Debra Devi is momenteel druk bezig met het mixen van haar volgende EP, ‘Jamification Station Vol. 1’. bestaande uit opnames van haar maandelijkse livestream optredens mogelijk gemaakt door American Blues Host Scene. Zodra deze uitkomt hoort u van mij.

Maar nu eerst nog een keer luisteren naar Please Mr. Postman, een muzikale parel die we in deze moeilijke tijden hard nodig hebben.

Website: https://www.debradevi.com/