Review: Bernie Marsden – Trios

 

Bernie Marsden - Trios

Bernie Marsden – Trios
Format: CD – Digital / Label: Conquest Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het is alweer veertig jaar geleden dat gitarist Bernie Marsden de band Whitesnake verliet en zich helemaal op zijn solocarrière stortte. Met zijn nieuwe album ‘Trios’, een onderdeel van zijn ‘Inspirations’ serie (Kings en Chess), bewijst Bernie dat hij nog steeds een zeer begenadigd gitarist is, die zijn gitaar ongenadig hard kan laten gieren en vlammen.

Samen met bassist David Levy en wijlen drummer Jimmy Copley is Bernie hier te horen in opnames, die stammen uit 2007. Op het album bewijst Bernie eer aan bluesrock grootheden uit het verleden.

Hij begint met de Don Nix cover Black Cat Moan. Een nummer dat gemeen rockend de toon zet voor dit album. Bernie’s vlammende en schurende gitaarspel is in dit nummer volop te horen. De cover van Peter Green’s Driftin’ Blues is een lui pompend nummer waarin Bernie zijn gitaar laat bijten en galmen.

Heel lekker is de James Gang (met Joe Walsh) cover Funk # 49 in een fel groovende versie met vlammend gitaarwerk. Mountain’s Never In My Life klinkt moddervet rockend, zoals het hoort. Outside Woman Blues, in de Cream versie, klinkt gruizig funky met een ontspannen groove en priemend gitaarspel.

Uiteraard ontbreekt Jimi Hendrix ook niet op dit album. Zij Drifting klinkt hier heerlijk sfeervol zwevend en Spanish Castle Magic zeer funky en broeierig. De Johnny Winter klassieker Rock And Roll, Hoochie Koo, geschreven door Rick Derringer is een smerig funky groovend nummer met een gruizig hard gitaargeluid.

Verrassend is de Taste (met Rory Gallagher) cover van Same Old Story. Een minder bekend nummer dat echter zeer energiek en fel rockt.

Robin Trower’s Too Rolling Stoned is energiek en funky met Bernie op volle kracht gierend op zijn gitaar. De cover van Cozy Powell’s Na Na Na is een ietwat afwijkend nummer. Het klinkt alsof Status Quo zich aan de glamrock heeft gewaagd.

Met zijn nieuwe album bewijst Bernie Marsden dat hij het bluesrocken nog steeds niet verleerd is. Een absolute aanrader voor alle bluesrock fans!

Tracks:
01. Black Cat Moan
02. Driftin’ Blues
03. Funk #49
04. Never In My Life
05. Outside Woman Blues
06. Drifting
07. Rock And Roll Hoochie Koo
08. Same Old Story
09. Spanish Castle Magic
10. Too Rolling Stoned
11. Na Na Na

Website: https://berniemarsden.com/