Zac Wilkerson – Evergreen
Format: CD – Digital / Label: Prairie Rose Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het derde album van de uit Amarillo, Texas, afkomstige zanger-gitarist Zac Wilkerson is het levende bewijs van het feit dat er wel degelijk een indrukwekkend album bestaat waarop een mengeling van blues, soul en Americana te vinden is.

Een belangrijke factor in dit geheel is de zeer krachtige en zeer soulvolle stem van Zac en zijn harde, schrijnende gitaarspel.

Het album werd geproduceerd door Grammy Award winnaar Adam Odon en Zac werd bijgestaan door Jon Grossman (orgel, piano, accordeon en melodica), Nathan Zeihim (drums), Cameron Moreland (bas) en Courtney Wilkerson (backing vocals).

Een goed voorbeeld van de bluesy kant van Zac is het nummer Give Your Heart To Love. Een sompig pompende shuffle met een heerlijk gierend soulorgel en bijtend schrijnend gitaarwerk.
In het funky en broeierige White Whale wordt een haast Staples Singers-achtig soulgeluid vermengd met branderige Stones-achtige riffs waarin het Booker T.-achtige orgel en de intiem priemende gitaar de hoofdrollen stelen. Ook in de krachtige, maar luie, shuffle Kerosene wordt wederom een zeer geslaagde mengvorm van blues en soul gevonden.
Bring It On Home is een behoorlijk rauw pompende bluesrocker met heerlijk soepel grooves. Ook voor de boogie is er plaats op dit album en wel via Take It Easy. Een boogie van het broeierige soort met schrijnend gitaarspel.
De Americana kant van Zac is te horen in Be My Juliet. Een sprankelend nummer met lichte Springsteen trekjes. Stay is een intieme pianoballad. Een smeekbede aan Zac’s geliefde om toch vooral maar te blijven. Vervolgens is Demons een zwierig deinende mix van Americana en rhythm & blues die gevolgd wordt door het uiterst lome Highway Lullaby. Soulvolle Americana compleet met accordeon en melodica.
De zwevende soulvolle ballad I Cannot Love You met zijn lui romig soulorgel laat horen dat Zac zich ook in het soulwerk thuisvoelt.

Zac Wilkerson’s derde album is een prima gevarieerd album geworden waarop geen zwakke plek te vinden is. Een aanrader dus!

Tracklist:
01. Incantation I
02. Give Your Heart To Love
03. Be My Juliet
04. White Whale
05. Kerosene
06. Stay
07. Bring It On Home
08. Demons
09. Highway Lullaby
10. Take It Easy
11. I Cannot Love You
12. Incantation II

Website: Zac Wilkerson