Whiskey Wolves Of The West – I Can’t Take Me Anywhere  
Format: CD – Digital / Label: Homeless Millionaire Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Whiskey Wolves Of The West bewijzen met hun tweede album dat de term “Americana” best wel veelomvattend is. Zo komen in hun Americana invloeden als outlaw country, Southern Rock en countrysoul bovendrijven.

Maar dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien dit duo uit Nashville, Tennessee, over de nodige muzikale ervaring beschikt. Zo speelde Leroy Powell (gitaar, bas, pedal steel, keyboards, harmonica en zang) o.a bij Shooter Jennings en Tim Jones (zang, gitaar) in de band van Chris Robinson.

Het begin van het album mag als ronduit funky genoemd worden. Na een breekbaar ingetogen intro schakelt het duo in I Can’t Take Me Anywhere over op een funky soort Americana met vlammende grooves, die door sfeervoil vioolspel ondersteund worden. Dit nummer, met zijn snijdende gitaarsolo, leunt voorzichtig tegen the Black Crowes aan.
De sfeer blijft funky in het stuwende I Love Working waarin je, met name door de lui huilende pedal steel, iets meer countryinvloeden tegenkomt. Een zeer aanstekelijk nummer dat mij aan de vergeten Cate Brothers doet denken. The Old Man On The Mountain is een lui groovend nummer in de beste J.J. Cale traditie terwijl ook de geest van Lynyrd Skynyrd rondhangt.
Vervolgens is Wolves In The Hill een intiem stuwend Americana nummer, dat meer richting het geluid van the Byrds trekt. Een nummer met heerlijk snerpend gitaarwerk.
Nashville Condominium deed mij in het intro even aan Stealers Wheel denken. Dit nummer ontwikkelt zich tot een sprankelend Byrds/Petty-achtig stuwend nummer met krachtige gepassioneerde zang. De Roy Orbison dramatiek spat van de georkestreerde Americanaballad Savannah af waarna Ghostrider een donker deinend nummer is met een lekker zwevende pedal steel.
Ain’t Giving Up On You klinkt krachtig, strijdbaar en pompend met scherp priemend gitaarwerk. In het felle, hoekig rockende Nothing But The Habit is ook ruimte voor de warme pedal steel.
The Whiskey Wolves Of The West klinken in de afsluiter Stranger Things als een gekwelde, broeierige versie van the Everly Brothers in een traag, dreigend nummer.

Met dit tweede album van the Whiskey Wolves Of The West hebben we er weer een prima, veelzijdig Americana album bij!

Tracklist:
01. I Can’t Take Me Anywhere
02. I Love Working
03. The Old Man On The Mountain
04. Wolves In The Hill
05. Nashville Condominium
06. Savannah
07. Ghostrider
08. Asking For A Friend
09. Ain’t Giving Up On You
10. Nothing But The Habit
11. Stranger Things

Website: Whiskey Wolves Of The West