Vin Mott – Country Blues in Quarantine
Format: Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Martijn Wesseling

Vorig jaar bracht Vin Mott zijn tweede langspeler uit, welke een mooie recensie ontving op Blues Magazine (https://www.bluesmagazine.nl/recensie-vin-mott-rogue-hunter/)

Hij krijgt veel waardering voor zijn authentieke stijl, die diep geworteld is in de Chicago en Memphis blues traditie. Tegelijkertijd hoor je echter de Delta, Texas blues en Country blues in de mix. Hij speelt het live en met ziel en zaligheid. In 2017 bracht hij zijn eerste album uit, maar al heel wat jaren daarvoor was hij actief in het live circuit.

Zoals bij alle artiesten viel het live optreden stil door een zekere pandemie. Dit gaf Vin Mott de ruimte om zijn muzikale blik wat te verruimen. Hij heeft zich verder verdiept in de country blues uit de Delta en de Hill Country Blues. Dit resulteerde in een nieuwe EP, waar voor hij alles zelf heeft gedaan. Hij is slechts geholpen door een vriend met een Bas en een vriend die hem ondersteunde bij het mixen van de EP. Het resultaat is een digitale plaat met zeven liedjes.

Zoals zelf al aangegeven heeft de Delta en de Hill Country Blues veel meer ruimte op deze plaat. Dit is direct te horen bij de opener, Buck 110 Blues, een groovende blues kraker met een hoofdrol voor de harmonica. Sonny Boy Williamson II lijkt een belangrijke invloed.

Iets slepender en vetter is opvolger The Werewolf, waar ook weer de fijne harmonica scheurt. De EP gaat verder met Devils Got Me by the Neck, welke wat meer tegen de country blues aan schuurt. Twister Dream Blues heeft iets meer swing en Hoppin’ John geeft je het gevoel in een stoomtrein te zitten. Bij Man from Hell scheurt het weer heerlijk en hij rond het rustig af met het fijn groovende Beans, Bread and Water.

Zijn vorige platen hadden wat meer afwisseling en iets meer dynamiek. De zeven liedjes op deze EP zijn echter zeker vermakelijk en bewijst zijn talent. Ook in zijn eentje kan hij een zeer vermakelijke plaat opnemen!

Tracklist:
01. Buck 110 Blues
02. The Werewolf
03. Devils Got Me by the Neck
04. Twister Dream Blues
05. Hoppin’ John
06. Man From Hell
07. Beans, Bread and Water

Website: Vin Mott