Als je de blues en boogie rauw en primitief wilt hebben, zit je bij deze verzamelaar meer dan goed!

 

Various Artists - Juke Joint Jump – Whole Lotta Drinkin’ On The Block – 30 Sides Of Rockin’, Boppin’ Boogie And Blues

Various Artists – Juke Joint Jump – Whole Lotta Drinkin’ On The Block – 30 Slices Of Rockin’, Boppin’ Boogie And Blues
Format: CD / Label: Jasmine Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De liefhebbers van rauwe primitieve boogies kunnen hun lol op met deze nieuwe verzamelaar op het Britse Jasmine label. Een verzamelaar die volgestouwd is met de meest obscure bluesartiesten, die allemaal op hun eigen wijze aan de boogie gaan.

Vaak met een vurig brullende harmonica zoals in de schurende pompende boogie Hello Stranger van Baby Boy Warren, een zanger-gitarist die o.a. in de bands van Howlin’ Wolf en Johnny Shines speelde. Ook in My Love Is Here To Stay van Sammy Myers is de harmonica prominent aanwezig op een kermend huilende wijze. De zang van Sammy is zeer soulvol. Hij zou later als Sam Myers opduiken bij Anson Funderburgh & the Rockets.

De pompende harmonicaboogie Country Boy Blues van Pee Wee Hughes, samen met the Delta Duo, klinkt primitief en  stuwend.

Eddie Hope liet zich op A Fool No More begeleiden door the Mannish Boys. Een nummer dat een perfecte Fabulous Thunderbirds cover zou zijn!

De pianoboogie Round The World Boogie van Lee Brown uit Arkansas bevat ook nog eens een rockende fiddle, een krachtige saxofoon en een priemende gitaar.

Little Al is beter bekend als zanger gitarist Arthur Gunter en is te horen met de lui pompende shuffle Easy Ridin’ Buggy.

Tot de absolute hoogtepunten van het album behoren de zeer energieke rocker Bop Cat Stomp van de heerlijk obscure King Charles. Een rocker waar de stoom vanaf slaat!

Alfred Wallace aka The Fat Man was drummer bij Big Bill Broonzy en Sunnyland Slim en zijn  Glad, I Don’t Worry No More is een gonzende jazzy boogie. Alley Corn van Earl Hooker is een Elmore James-achtige boogie en in I’m Gonna Love You van Eddie Taylor is een funky boppend geluid te horen.

Lefthanded Charlie zorgt in Whole Lot Of Drinkin’ On The Block voor een vurig pompende shuffle. Ole Sonny Boy is J.D. Horton en zijn onstuimig rockende boogie You Better Change behoort ook tot de hoogtepunten.

De absolute kraker is afkomstig van Big Chenier, een neef van Clifton Chenier. Zijn luchtige rocker Let Me Hold Your Hand is simpelweg onweerstaanbaar.

Als je je blues en boogie rauw en primitief wilt hebben, zit je bij deze verzamelaar meer dan goed!

Various Artists - Juke Joint Jump – Whole Lotta Drinkin’ On The Block – 30 Sides Of Rockin’, Boppin’ Boogie And Blues-back