Tyler Bryant & The Shakedown – Pressure
Format: CD – LP – Digital / Label: Snakefarm Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Tyler Bryant & The Shakedownis een band uit Nashville, Texas, die sinds hun oprichting in 2008 al snel toerde met acts als ZZ Top, Aerosmith, Jeff Beck en AC/DC.

Dat geeft al een beetje aan, dat we hier met een stevige band te maken hebben, die hun wortels in de bluesrock hebben maar er ook niet vies van zijn om af en toe ook de rock en de gevoelige kant op te gaan.

Op hun nieuwe, vierde, album bestaat de band, naast gitarist en zanger Tyler Bryant, uit Graham Whitford (ritmegitaar), Ryan Fitzgerald (bas) en Caleb Crosby (drums).

Opvallend aan hun geluid is het schurende, rauwe gitaargeluid van zowel Tyler als Graham.

De band ramt er gelijk rauw op los in Pressure. Een schurend groovend nummer waarin Tyler zijn gitaar ongenadig hard laat kermen en huilen.
Zijn rauwe slide opent Hitchhiker, dat een gemeen bonkend nummer is met een als schuurpapier klinkende slide. Met Crazy Days gaat de band meer de rock kant op. Hier is zelfs het vroege geluid van Tom Petty & the Heartbreakers in terug te horen.
Daarna is het tijd voor broeierig fuzzende funky rock in Backbone, gevolgd door het eveneens funky Holdin’ My Breath. De romantici onder de bluesrockers komen aan hun trekken in de ballads Like The Old Me en Loner.
Automatic is vervolgens een meedogenloos hard schurende rocker met lichte Aerosmith trekjes. Het funky Wildside is iets luchtiger van geluid. Pop-rock van het stevige soort. De blues komt aan bod in het zinderende trage Misery met Tyler’s vibrerende slidegitaar. Tyler’s gitaar opent al schurend en brullend het Creedence-achtige Fever.
Tot besluit is de ontspannen blues Coastin’ te horen met sfeervol slidewerk en ratelende percussie.

Het nieuwe album van Tyler Bryant & The Shakedown zal bij de bluesrock en de rockliefhebbers zeer in de smaak gaan vallen!

Tracks:
01. Pressure
02. Hitchhiker
03. Crazy Days (feat. Rebecca Lovell)
04. Backbone
05. Holdin’ My Breath (feat. Charlie Starr)
06. Like The Old Me
07. Automatic
08. Wildside
09. Misery
10. Fuel
11. Loner
12. Fever
13. Coastin’

Website: Tyler Bryant & the Shakedown