Recensie: Tindersticks – Distractions

 

Tindersticks – Distractions
Format: CD – LP – Digital / Label: City Slang
Release: 2021

Tekst: Paul Op den Kamp

Het afgelopen jaar was er een zoals nooit te voren. Het leven kwam door COVID-19 volledig stil te staan. Iets dat natuurlijk op de muziekindustrie ook zo zijn gevolgen kende. Concerten werden geschrapt en artiesten moesten noodgedwongen thuis blijven. Zo ook voor de leden van Tindersticks.

Vanuit thuis begon het schrijven aan nieuwe liedjes en heroverwegen van covers die de band altijd had willen opnemen. Nadat de lockdown-restricties in augustus werden opgeheven doken ze snel de studio in voor dit nieuwe (onverwachte) album.

Op hun website vermelden ze duidelijk dat alle onzekerheid en ellende van het afgelopen jaar zeker een effect had op het schrijven van de liedjes die ‘Distractions’ vormen.  

Dat Tindersticks natuurlijk geen band is die vrolijke meezingers uitbrengen staat buiten kijf. Maar met deze nieuwe plaat bereiken ze nieuwe dieptes van verdriet. De liedjes zijn nu van een uitgemergeld, minimalistisch, leeg karakter. Een muzikaal landschap van ellende en droefenis. Ver weg van de rode wijn melancholie die hun eerder werk zo kenmerkte.

Wie weet en/of welk verlies de heren het afgelopen jaar hebben gekend zoals zoveel mensen wereldwijd.

Tracklist:
01. Man Alone (Can’t Stop the Fadin’)
02. I Imagine You
03. A Man Needs a Maid
04. Lady With the Braid
05. You’ll Have To Scream Louder
06. Tue-moi
07. The Bough Bends

Website: Thindersticks