The Voodoo Hoodoo Blues Club – Live In Bremen
Format: CD / Label: Single Coil Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Een zeer aangename verrassing! Dat is het eerste dat mij te binnen schiet bij mijn kennismaking met The Voodoo Hoodo Blues Club, een band uit Osnabrück, Duitsland.

De eerste twee albums zijn jammer genoeg mijn neus voorbijgegaan. En zo aan dit livealbum te horen heb ik heel wat gemist.

Deze band is namelijk een prima bluesrock band met hun eigen Popa Chubby in de gelederen in de persoon van gitarist Tim Funke. Hij is een magistrale gitarist, die zijn inspiratie duidelijk bij gitaristen als Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan vandaan heeft gehaald.

De band bestaat, op de livenummers, verder uit Jens Niemann (zang), Rebecca Nietzke (bas) en Cornelius Laube (drums).

Er staat één studionummer op het album in de nieuwe bezetting met naast Tim Funke Sebastian Geng (bas) en Jan David (drums).

Het livealbum is één groot bluesrock feest! De band opent met I Was Good, een stevig pompend nummer met hard knallend gitaarwerk. De band reageert ook nog even op een hilarische wijze op de kritiek die hun gebrekkige Engelse uitspraak in het verleden kreeg door zichzelf met the Scorpions te vergelijken. En die uitspraak heeft de Scorpions uiteindelijk ook geen kwaad gedaan!

De volgende hard pompende bluesrocker dient zich aan in het broeierige en funky Trouble, gevolgd door de schurende lome funky bluesrock van I Feel Alright met een zwaar zoemende bas en Tim’s vlammende gitaar.
Tim’s jazzy galmende gitaar opent de hoekige slowblues Wounds And Scars en Tim steelt hier de show met zijn Hendrix-achtige spel. In de felle rocker My Personal Blues lijkt het alsof Jimi Hendrix even zij aan zij staat met Ten Years After. Uiteraard ontbreekt een slowblues niet op dit album. My Little Schoolgirl wordt opgesierd door Tim’s sfeervol galmende gitaar. Zowel Runaway Blues als My Baby Is Gone zijn soepel rockende bluesrock shuffles.
De studiotrack, Mr. Sucker, Mf, bewijst dat er ook van de nieuwe bezetting prima bluesrock te verwachten valt.

Zodra alle grenzen weer opengaan en we van die verdomde Corona af zijn hoop ik the Voodoo Hoodoo Blues Club snel op onze podia tegen te komen.

Prima band!

Tracklist:
01. I Was Good
02. Trouble
03. I Feel Alright
04. Wounds And Scars
05. My Personal Blues
06. My Little Schoolgirl
07. Runaway Blues
08. My Baby Is Gone
09. Mr. Sucker, Mf

Website: The Voodoo Hoodoo Blues Club