Recensie: The Nova Hawks – Redemption

 

The Nova Hawks - Redemption

The Nova Hawks –  Redemption
Format: CD / Label: Frontiers Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

The Nova Hawks is een Brits bluesrock duo, dat bestaat uit Heather Leoni (zang) en Rex Roulette (gitaar, backing vocals).

Met het album ‘Redemption’ levert dit duo één van de lekkerste debuutalbums van de laatste tijd af.

Een album dat aan de ene kant gevuld is met zeer stevige, donkere bluesrock en aan de andere kant met sfeervolle, maar ook weer donkere, ballads.

Uit de stevige categorie valt Voodoo op. Een nummer dat er gelijk stevig in hakt met een luie groove, de krachtige stem van Heather en Rex, die de nodige priemende gitaarriffs produceert.

Het funky geluid van de vroege Aerosmith is terug te horen in het broeierig groovende Witxh. Een nummer met een massief geluid en met zeer intense zsang. Ook in Greed Or Glory grijpen the Nova Hawks terug op het Aerosmith geluid op een gruizg groovende wijze.

Dusty Heart laat de meer intieme kant van de band horen via een donkere ballad met Serge Gainsbourg achtige brommende achtergrondzang van Rex Roulette en zijn wijds galmende gitaar. Technicolor is een soulvolle ballad die qua sfeer aan de “461 Ocean Boulevard” periode van Eric Clapton doet denken.

Heather is in vocale topvorm in de sfeervolle ballad Locked Inside, een nummer dat vol zit met het schurende gitaargeluid van Rex.

De afsluiter van het album, Love Games, is nog een goed voorbeeld van de intieme kant van the Nova Hawks.

Ik ben zeer prettig verrast door dit prima debuutalbum van the Nova Hawks.

Tracklist:
01. Voodoo
02. Redemption
03. Dusty Heart
04. Witxh
05. Technicolor
06. Pills
07. Run Wild
08. Locked Inside
09. Greed Or Glory
10. Love Games

Website: The Nova Hawks