The Allman Betts Band – Bless Your Heart
Format: CD – LP – Digital / Label: BMG
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Met deze twee achternamen in je bandnaam, is de link voor elke rechtgeaarde rocker met The Allman Brothers Band snel gelegd.

The Allman Betts Band is dus een initiatief van Devon Allman, zoon van wijlen Gregg Allman, en Duane Betts, zoon van zanger/gitarist Dickey Betts; wellicht had de bandnaam nog uitgebreid kunnen/moeten worden tot Allman Betts Oakley Band Oakley, want Berry Oakley Jr. is de zoon van Allmans-bassist Berry Oakley.

Vorig jaar debuteerde het zevenkoppige gezelschap met het sterke ‘Down To The River’, ruim een jaar is er dus al de opvolger ‘Bless Your Heart’, die het stijltechnisch gezien verder zoekt dan southern rock.

De plaat, opgenomen in de befaamde Muscle Shoals Sound Studio’s, gaat meteen sterk van start met twee prima songs, Pale Horse Rider en Carolina Song, waarna het tijd is voor King Crawler, dat wordt opgefleurd met een heerlijke saxofoon.
Tesamen met Ingetogen stukken als Ashes Of My Lovers, Southern Rain, Magnolia Road en The Doctor’s Daughter,  de twaalf minuten durende en dik naar The Allman Brothers knipogende jam Savannah’s Dream, Should We Ever Part (met ouderwetse gitaarbattle tussen Betts en Allman) zorgen de mannen ervoor dat ik deze indrukwekkende cd alvast nomineer voor het eindejaarslijstje.

Tracklist:
01. Pale Horse Rider
02. Carolina Song
03. King Crawler
04. Ashes Of My Lovers
05. Savannah’s Dream
06. Airboats And Cocaine
07. Southern Rain
08. Rivers Run
09. Magnolia Road
10. Should We Ever Part
11. The Doctor’s Daughter
12. Much Obliged
13. Congratulations

Website: The Allman Betts Band