Recensie: Stefan Berggren – Burning Burning (The Last Band On Earth)

 

Stefan Berggren - Burning Burning (The Last Band On Earth)

Stefan Berggren – Burning Burning (The Last Band On Earth)
Format: Single / Label: Grandjam Productions Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De Zweedse zanger en multi-instrumentalist Stefan Berggren heeft al een behoorlijke reputatie opgebouwd in de hardrock scene. Hij was te vinden in bands als Uriah Heep, Snakes In Paradise en Company Of Snakes.

Binnenkort verschijnt zijn album ‘These Are The Times’ en de single Burning Burning (The Last Band On Earth) is daar een voorloper van.

Het nummer gaat over de periode dat Stefan zelf Corona had met bijbehorende verschijnsel als hoge koorts en een grieperig gevoel. Hij had het gevoel dat hij in november 2020 zijn allerlaatste optreden had gegeven. Vandaar dus Burning Burng (de koorts) en The Last Band On Earth (het ontbreken van optredens tijdens de Corona periode).

Stefan speelt op de single orgel, piano, keyboards, bas en gitaar, en zingt natuurlijk, en wordt verder bijgestaan door Thomas Thorberg (bas), Johannes Nordell (drums) en Joakim Svalberg (piano, orgel).

We hebben hier te maken met een regelrechte Classic Rock single met een knallend, pompend bluesy geluid, vergelijkbaar met het fellere werk van Whitesnake.

Stefan beschikt over een krachtig, hoog stemgeluid, dat in deze lekker pompende en fel riffende  single uitstekend tot zijn recht komt.