Starified – Fat Hits
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Ripple Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een verrassing uit Rusland! Ik heb het dan over het power trio Starified, dat bestaat uit Vadim Ambartsumran (zang, drums, percussie), Yuriy Berezovik(gitaar, lap steel, Theremin, zang) en Dmitry Shurpakov (bas, percussie).

Hun muziek bestaat uit zeer intense, spijkerharde metal, die overduidelijk geworteld is in de Stoner Rock. Daar doorheen mengen ze Led Zeppelin-achtige logge riffs en een avontuurlijk funky geluid, dat vaak aan Faith No More doet denken.

Met Vadim Ambartsumran beschikt de band ook nog eens over een zeer intense, rauwe zanger.

Het trio uit Moskou opent hun inmiddels derde album met de grofkorrelig riffende rocker Scapegoat, een nummer dat flink tegen de Stoner Rock aan leunt met rauw gebrulde zang en psychedelische invloeden. Don Loco zit in het zelfde straatje. Log voortpompend met wederom flink wat ruimte voor avontuurlijke Faith No More-achtige klanken.

In An Ode To Tenacious D. (een Amerikaanse komische rockband) hebben de Led Zeppelin-achtige logge funky riff de overhand terwijl het geluid van Faith No More in het donkere, dreigende Anti Rebel duidelijk aanwezig is. In What If gaat de band meer de harde funky kant van the Red Hot Chili Peppers en Faith No More op.

Starified bewijst in de afluiter Same Old River dat het logge massieve geluid ook aan de kant kan worden geschoven om ruimte te maken voor een, voor hun doen, meer toegankelijk, maar niet minder hard, geluid.

Ik ben zeer aangenaam verrast door de zware Rusische jongens van Starified!

Tracklist:
01. Scapegoat
02. Don Loco
03. An Ode To Tenacious D.
04. Anti Rebel
05. Saraton
06. Wider Lane
07. What If
08. Pick A Fight
09. Noah
10. Same Old River

Website: Starified