Snowy White And The White Flames – Something On Me
Format: CD – Digital / Label: Snowy White – Soulfood Music
Release: 9 oktober 2020

 Tekst: Joop van Rossem

Toen Snowy White(1948) begin jaren tachtig werk maakte van zijn solocarrière, scoorde hij meteen zijn grootste en enige internationale hit met het fraaie Bird Of Paradise. Het is zelfs zo dat velen de Britse zanger/gitarist alleen van dat nummer kennen en dat is zo onterecht want zijn cv bevat veel meer interessants.

Zo werkte hij samen met Peter Green (Fleetwood Mac), Pink Floyd, Roger Waters en stond hij drie jaar op de loonlijst van de Ierse hardrockband Thin Lizzy.

Daarnaast formeerde hij eigen bands met namen als Blues Agency, Blues Project en The White Flames. Onder de vlag van Snowy White & The White Flames ligt nu het spiksplinternieuwe album van White in de winkels. Het lijkt wel of hij een creatieve piek beleeft (coronatijd ?) want alle elf songs komen uit eigen koker, hier en daar met wat ondersteuning van derden.

Het album is een smakelijke collectie voornamelijk laidback bluesy liedjes met als fundament het immer smaakvolle gitaarspel van White. En waar hij in het verleden nog wel eens gastvocalisten inhuurde, staat hij nu zelf achter de microfoon, met uitzondering van de instrumentale Commercial Suicide.

Aparte hoogtepunten noemen is hier onbegonnen werk want alle composities zijn sterk en beklijven. Met ‘Something On Me’ breidt hij zijn toch al imposante oeuvre uit met een prima werkje !

Tracklist:
01. Something On Me
02. Another Blue Night
03. Another Life
04. Get Responsible
05. Cool Down
06. Ain’t Gonna Lean On You
07. It’s Only The Blues
08. Commercial Suicide
09. I Wish I Could
10. Whiteflames Chill
11. One More Traveller

Website: Snowy White