Recensie: Slim Butler – Bone Deep

 

Slim Butler Bone Deep

Slim Butler – Bone Deep
Format: CD – Digital / Label: Slimcuts Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Soms duikt er vanuit een onverwachte hoek een album op waar je, als echte bluesrocker, niet omheen kunt.

In dit geval gaat het om het derde album van Slim Butler, een Finse band rondom zanger en gitarist Jarmo ‘Slim’ Puhakka, die verder bestaat uit Harri Raudaskoski (gitaar), Mikko Löytty (bas) en Jartsa Karvonen (drums, percussie).

Jarmo is een gitarist, die de beste elementen uit het spel van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Carlos Santana door elkaar heeft gehusseld en er een zeer krachtige eigen stijl van heeft gemaakt.

Het Hendrix geluid wordt direct over je heen gestort in de opener Ain’t No Excuse. Een hoekig pompend, stevig funky bluesrocknummer met Jarmo’s doorleefde, haast Chris Rea-achtige zang en zijn meesterlijke hard bijtende gitaarspel.

Gots To Pay gaat soepel swingend meer de Stevie Ray Vaughan kant op met hard twangend en galmend gitaarspel. Soul en country gaan gezamenlijk loom deinend hand in hand in Roll And Tumble, dat daardoor de Southern Rock aantikt.

How Deep Is The Water is een lui groovend bluesnummer met een J.J. Cale-achtige loomheid en lichte ‘The Thrill Is Gone’ trekjes. Vervolgens knalt de shuffle Darkest Night de speakers uit met weergaloos gitaarspel.

Na het lui zwevende en jazzy Blues Done Left Me vertoont Slim On Ice de nodige (vroege) Santana trekjes waarin het gitaarspel zo mogelijk nog harder giert dan Carlos Santana.

Daarna volgens er twee intieme nummers. Quarter Past Four klinkt loom en jazzy a la Do It Again van Steely Dan en C’Est La Vie is een akoestisch nummer met de melancholieke bandoneon van Tatu Kantomaa als gast.

Het hard boppende Why Doncha met zijn vurig schurende gitaarwerk sluit al rockend het album af.

Dit album van Slim Butler is een absolute bluesrock aanrader!

Tracks:
01. Ain’t No Excuse
02. Gots To Pay
03. Roll And Tumble
04. How Deep Is The Water
05. Darkest Night
06. Blues Done Left Me
07. Slim On Ice
08. Quarter Past Four
09. C’Est La Vie
10. Why Doncha

Website: https://slimbutler.com